Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj

Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj - Labus, Alan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Labus, Alan
DIMENZIJA
8,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.pdf
ISBN
5702977400715

OPIS

Knjiga je nastala većim dijelom na osnovi doktorske disertacije Politika i novine: Saveznici i tisak NDH od Staljingradske bitke do pada Berlina, što ju je autor obranio na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Time je zaokružio svoje istraživačke napore započete temom magistarskog rada Tisak NDH o svjetskim ratnim zbivanjima 1941. – 1945., a nastavljene s nekoliko izvornih znanstvenih radova objavljenih u Časopisu za suvremenu povijest, Radovima Zavoda za hrvatsku povijest i Zborniku Visoke škole za poslovanje i upravljanje, s pravom javnosti Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića. U tematskom smislu riječ je o obradi ratne i političke promidžbe ustaških vlasti kao i načina upravljanja i kontrole medija u NDH, posebice dnevnih i periodičnih novinskih izdanja. Posebno je zanimljiva autorova analiza pisanja tiska NDH o Saveznicima od Staljngradske do pada Berlian 1942.–1945.

do početka svibnja 1945. služiti hrvatskom narodu i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Točka 3.

OAI identifier: oai:hrcak.srce.hr:151679 Provided by: Hrčak - Portal of scientific journals of Croatia. Download ... NOSKOVAČKA DUBRAVA - U Noskovačkoj Dubravi, mjestu u Virovitičko-podravskoj županiji u Hrvatskoj, srušen je spomenik posvećen srpskoj djeci sa Potkozarja koja su stradala u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, poginulim borcima vojvođanskih brigada i žrtvama ustaškog terora, a razlog je namjera lokalne vlasti da napravi parking. Hrvatski jezik, pravopis i jezična politika u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj je djelo autora Marko Samardžija, nakladnika Hrvatska sveučilišna naklada.

POVEZANE KNJIGE