Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj

Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj - Labus, Alan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Labus, Alan
DIMENZIJA
7,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.pdf
ISBN
6516666625889

OPIS

Knjiga je nastala većim dijelom na osnovi doktorske disertacije Politika i novine: Saveznici i tisak NDH od Staljingradske bitke do pada Berlina, što ju je autor obranio na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Time je zaokružio svoje istraživačke napore započete temom magistarskog rada Tisak NDH o svjetskim ratnim zbivanjima 1941. – 1945., a nastavljene s nekoliko izvornih znanstvenih radova objavljenih u Časopisu za suvremenu povijest, Radovima Zavoda za hrvatsku povijest i Zborniku Visoke škole za poslovanje i upravljanje, s pravom javnosti Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića. U tematskom smislu riječ je o obradi ratne i političke promidžbe ustaških vlasti kao i načina upravljanja i kontrole medija u NDH, posebice dnevnih i periodičnih novinskih izdanja. Posebno je zanimljiva autorova analiza pisanja tiska NDH o Saveznicima od Staljngradske do pada Berlian 1942.–1945.

Knjiga je nastala većim dijelom na osnovi doktorske disertacije "Politika i novine: Saveznici i tisak NDH od Staljingradske bitke do pada Berlina" što ju je autor obranio na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, Alan Labus, novinstvo - Nezavisna Država Hrvatska Hrvatski jezik, pravopis i jezična politika u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj -- III.

U radu je upotrijebljena dokumentarna građa iz Hrvatskoga državnog arhi-va u Zagrebu: fonda Predsjedništva Vlade NDH (Državni izvještajni i promičbeni 1 Labus, Alan, Politika i novine: Saveznici i tisak NDH od Staljingradske bitke do pada Berlina, Sveučilište u ... Autori: Ivan Macut : Opis: Monografija Filozofija u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj nezaobilazno je djelo u proučavanju nedovoljno znanstveno obrađenog i javnosti gotovo posve nepoznatog dijela povijesti hrvatske filozofije. Autor je na objektivan i imanentno znanstven način pokazao filozofsku misao u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj dokazavši da je filozofija u to proskribirano vrijeme, suprotno ... I NJIHOV ODJEK U HRVATSKOJ.

POVEZANE KNJIGE