Stoljeće mudrosti

Stoljeće mudrosti - Stoessinger, Caroline | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stoessinger, Caroline
DIMENZIJA
4,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Stoljeće mudrosti.pdf
ISBN
3843176945690

OPIS

Pouke iz života Alice Herz-Sommer, najstarije živuće osobe koja je preživjela holokaust Sa108 godina Alice Herz-Sommer najstarija je živuća osoba koja je preživjela holokaust. Ova koncertna pijanistica još je uvijek samostalna i vježba po tri sata na dan te nadahnjuje znane i neznane da sačuvaju nadu u svojim srcima. U svom dugom životu vidjela je sve: preživjela je zatočeništvo u koncentracijskom logoru Theresienstadt, bila je na suđenju Adolfu Eichmannu, a tijekom života je imala sreće upoznati neka od najvećih imena 20. stoljeća kao što su Franz Kafka, Gustav Mahler, Leonard Bernstein i Rainer Maria Rilke. No, usprkos svim teškoćama s kojima se susretala u životu, kao što su boravak u logoru, smrt majke, supruga i prijatelja koje su smaknuli nacisti, te preuranjena smrt njezina jedinog sina, proživjela je život bez gorčine. Smatra da je u tome uspjela jer u svakom čovjeku, pa čak i u neprijatelju, vidi ono ljudsko, a u svakoj situaciji traži ono dobro. A za glazbu kaže da je bila slamka koja joj je omogućila spas. „Stoljeće mudrosti nadahnjujuća je priča o ženi koja je svojom odlučnošću da se u životu usmjeri isključivo na dobro uspjela preživjeti neke od najcrnjih razdoblja ljudske povijesti. Vaclav Havel

Read 163 reviews from the world's largest community for readers. Sa 108 godina Alice Herz-Sommer najstarija je živuća osoba koja ... Knjiga "Stoljeće mudrosti", Caroline Stoessinger u izdanju Planetopije iz koje ti donosimo ulomak, govori o životnoj odlučnosti jedne žene, koja je proživjela koncentracijski logor, a unatoč tome nije izgubila svoj optimizam.

Autor projekta... STOLJEĆE MUDROSTI - POUKE IZ ŽIVOTA ALICE HERZ-SOMMER Alice Herz Sommer bila je jedna od najstarijih žena koja je preživjela Holokaust. Umrla je u 109.

POVEZANE KNJIGE