Velebni plan

Velebni plan - Hawking, Stephen | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hawking, Stephen
DIMENZIJA
3,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Velebni plan.pdf
ISBN
5080665261656

OPIS

Više od dva desetljeća nakon Kratke povijesti vremena, jedan od najvećih umova današnjice iznova nas je iznenadio novom čudesnom knjigom. Zajedno s Leonardom Mlodinowom, Hawking nas ovoga puta još korak približava odgovorima na krajnja pitanja. Zašto, umjesto ničega postoji nešto? Zašto su zakoni prirode tako fino podešeni da omoguće postojanje bića poput nas? Je li taj velebni plan izgradnje našeg svemira svjedočenje dobronamjernog stvoritelja – ili znanost može ponuditi i drukčije objašnjenje? Potvrdi li se M-teorija, a ona je najbolje što smo dosad stvorili, bit će to ne kraj traganja za znanjem već novi početak. Na višoj razini spoznaje, koja je ponekad u opreci sa zdravim razumom. Ali zdrav razum se temelji na svakodnevnom iskustvu, a ne na svijetu što ga otkrismo zahvaljujući čudima tehnologije, spravama za gledanje u dubinu atoma i u prošlost svemira. Koliko god nama nezamislivo velik, poznati je svemir možda tek kap u moru multiverzuma. Samo slučajni mjehurić u kvantnoj pjeni kozmičkog vrenja nebrojenih svemira. A ako to i zvuči kao znanstvena fantastika, ništa nije dalje od nje, ništa jače utemeljeno u našem cjelokupnom poznavanju kvantnih zakona koji vladaju svijetom. Ova zapanjujuća, a kratka, knjiga ilustrirani je vodič kroz nova otkrića koja izazivaju naša ukorijenjena vjerovanja. Stoga nije samo poučna već i izazovna, kao rijetko koja svoje vrste.

Na višoj razini spoznaje, koja je ponekad u opreci sa zdravim razumom. Izdavač: Izvori Godina: 2010. Broj stranica: 215 Format: 24 cm Uvez: tvrdi "Temeljna pitanja koja Hawking postavlja su je li velebni plan izgradnje našeg svemira svjedočenje stvoritelja ili znanost daje drugačije tumačenje, zašto nam zakoni prirode omogućuju postojanje, je li naš svemir samo sićušan dio mora multiuniverzuma. Velebni plan.

(2011). Stephen Hawking i Leonard Mlodinow - Velebni plan.

POVEZANE KNJIGE