Zauzeto, Hrvat ; Sloboda lajanja

Zauzeto, Hrvat ; Sloboda lajanja - Mandić, Igor | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mandić, Igor
DIMENZIJA
12,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Zauzeto, Hrvat ; Sloboda lajanja.pdf
ISBN
6766885961930

OPIS

Sloboda lajanja • Zauzeto, Hrvat!Zauzeto, Hrvat! Nakon što sam nepunu godinu dana – ali baš prve godine otkako su „Novosti, srpski tjednik, tehnički mogle izaći i doći na kioske – redovito, iz tjedna u tjedan (od decembra 2009. do novembra 2010.) „ispunjavao samonaslovljenu kolumnu „ZAUZETO/HRVAT!, prestrojio sam se u drugu/drukčiju medijsku formu, isključivo iz egzistencijalnih razloga. Svi članci, kolumne/feljtoni/polemičice (ili si.), objavljeni u „Novostima, ovdje su pretiskani doslovno i kronološkim redom, a samo zbog potrebe lakšega orijentiranja odijeljeni su tek formalno. Jer, ovo nije bilo koja i zbrdazdola spakirana zbirka kojekakvih tekstova, već je sva usredotočena na jedinstvenu problematiku, bitno je određena nacio-kulturalnim parametrima medija u kojemu je bila izlagana, a trudio sam se što je moguće više, da svaki povod podignem do razložne oblikovanosti, dakle da „esejiziram svakidašnje društveno-političke trivijalije (ma koliko da je takva „poučnost navodno neprikladna za trošnu novinsku formu)… Sloboda lajanja Svi članci u ovoj knjizi objavljivani su u novinama, u vremenu između 27. X. 1990. i 6. XI. 1993., i to najvećim dijelom (njih 24) u splitskoj „Slobodnoj Dalmaciji, u okviru moje tadašnje kolumne „Potkivanje jaja. Neke sam od ovih, ‘anomalnih’ tekstova objavio u drugim tiskovinama: jedan u „Hrvatskom listu (Osijek), četiri u tjedniku „Ljiljan (Sarajevo-Ljubljana), jedan u reviji „Metro i dva u „Vjesniku.

"Zauzeto, Hrvat!" Nakon što sam nepunu godinu dana - ali baš prve godine otkako su "Novosti", srpski tjednik, tehnički mogle izaći i doći na kioske - redovito, iz tjedna u tjedan (od decembra 2009. do novembra 2010.) "ispunjavao" samonaslovljenu kolumnu "ZAUZETO/HRVAT!", prestrojio sam se u ... Zauzeto, Hrvat! & Sloboda lajanja - izuzet(n)i tekstovi 1990-93.

Urednik knjige Velimir Visković ukazao je na neke karakteristike zbog kojih je ... Post by @kosovska_broj_9. Click to share on Twitter (Opens in new window) Click to share on Facebook (Opens in new window) (ISBN:9789533193380) Knjiga objedinjuje Mandićeve antikomunističke eseje s početka devedesetih, pod naslovom "Sloboda lajanja" i tekstove njegove kolumne "Zauzeto, Hrvat!" iz zagrebačkog srpskog nedeljnika "Novosti.

POVEZANE KNJIGE