Život bez ograničenja

Život bez ograničenja - Vujicic, Nick | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujicic, Nick
DIMENZIJA
6,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Život bez ograničenja.pdf
ISBN
3594032397843

OPIS

Nadahnuće za apsurdno dobar život„Ime mi je Nick Vujicic. Dvadeset i sedam mi je godina. Rođen sam bez udova, ali me moje okolnosti ne sputavaju… Jedna od mojih najpopularnijih videosnimki na web-stranici YouTube prikazuje kako vozim skateboard, surfam, sviram, udaram lopticu za golf, padam, ustajem, govorim pred publikom i, najbolje od svega, kako me grle razni iznimni ljudi. Sve u svemu, to su prilično obične aktivnosti za koje je gotovo svatko sposoban, zar ne? Zašto je tada, po vašem mišljenju, ta videosnimka pogledana milijune puta? Prema mojoj teoriji, ljudi je žele pogledati jer ja, unatoč svojim tjelesnim ograničenjima, živim kao da granice za mene ne postoje.“ ovo su riječi kojima Nick Vujicic uvodi čitatelja u svoju autobiografiju „Život bez ograničenja“. Nick Vujicic, rođen je u Australiji s poremećajem poznatim kao sindrom tetra-amelia (bez ruku i nogu). U autobiografiji iskreno progovara o svim poteškoćama s kojima su se morali suočiti on i njegova obitelj, te kako je, unatoč svoj boli i poniženjima, uspio nadići svoj hendikep i ostvariti ne samo samostalan nego i ispunjen život. U knjizi otkriva na koji je način uspio izgraditi samopouzdanje i produktivan život ispunjen srećom, ali također donosi praktične savjete o tome kako naučiti vjerovati drugima, kako razvijati međusobno podržavajuće odnose te kako skupiti snagu bez obzira na okolnosti u kojima se čovjek nalazi. Danas međunarodno priznat i poznat motivacijski govornik, kao svoju glavnu poruku promiče ideju da je najvažniji cilj svakog čovjeka pronaći svrhu života usprkos svim poteškoćama ili izazovima. U knjizi je to sročio ovako: „Vjerujem da život nema ograničenja! Želim da i vi to osjetite bez obzira na izazove pred kojima se trenutačno nalazite. Prije nego što krenete sa mnom na ovo putovanje, zamolit ću vas da osvijestite koja ste sve ograničenja nametnuli sebi u svome životu. A sada razmislite o tome kako bi bilo živjeti bez svih tih ograničenja. Kako bi život izgledao kad bi sve bilo moguće? Sa sedamnaest je godina osnovao neprofitnu organizaciju Life Without Limbs (Život bez ekstremiteta), ima diplomu iz računovodstva i financijskog planiranja i živi život bez ograničenja!

U autobiografiji iskreno progovara o svim poteškoćama s kojima su se morali suočiti on i njegova obitelj, te kako je, unatoč svoj boli i poniženjima ... Varilux tako potiče nosioce da, u nastajanju da pomaknu svoje granice, žive život bez ograničenja uzrokovanih lošim vidnim poljem. Koje god profesije bili, bilo da ste arhitekt, učitelj, vozač, pilot, krojačica, prometnik, trgovkinja, umjetnica, uz dobar vid ostvarujete svoj potpuni potencijal, pomičete vlasite granice. Uz poruku „vid bez ograničenja", naglašena je snaga Variluxa kao najboljeg rješenja kad je u pitanju dobar vid prezbiopima.

Riječi su to Helen Adams Keller, poznate američke književnice i aktivistice, rođene 27. lipnja 1880.

POVEZANE KNJIGE