Europa i Sredozemlje u srednjem vijeku

Europa i Sredozemlje u srednjem vijeku - Goldstein, Ivo | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goldstein, Ivo
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Europa i Sredozemlje u srednjem vijeku.pdf
ISBN
6696583521924

OPIS

Knjiga sveučilišnih profesora Ive Goldsteina i Borislava Grgina Europa i Sredozemlje u srednjem vijeku prvi je sustavan i cjelovit pregled povijesti europskog i mediteranskog prostora od 4. do kraja 15. stoljeća koji su napisali hrvatski autori. Znanstveno fundirana i vrlo pregledno prezentirana, pisana tečno, knjiga je namijenjena ne samo studentima i stručnoj javnosti, već i širem kulturnom krugu, osobito u današnjem vremenu općih europskih kretanja. U razdoblju koje su autori temeljito obradili nalazimo začetke svih današnjih europskih nacija i većine država, što čitatelju omogućava da bolje razumije mnoge duboke korijene današnjih političkih i društvenih procesa.

stoljeća koji su napisali hrvatski autori. Europa i Sredozemlje u srednjem vijeku Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

154-156. Takvi su feudalni odnosi oblikovani u Franačkome Carstvu tijekom 9. stoljeća.

POVEZANE KNJIGE