Upozorenja šok današnjice

Upozorenja šok današnjice - Miliša, Zlatko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miliša, Zlatko
DIMENZIJA
3,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Upozorenja šok današnjice.pdf
ISBN
1435379688716

OPIS

Suvremeno društvo je u zamjenu za osobni identitet dalo lažne odgovore da ne treba tražiti identitet, već da se pasivizira ili pronađe svoj put. Tako se dobiva privid izbora ili “slobode”.Taj koncept se sada ruši kao kula od karata. Suvremeno društvo danas treba, kao nikad promjene u svim njegovim aspektima – od odbacivanja (nametnutog) koncepta pohlepnog kapitalizma do promjene percepcije temeljne društvene supstance, obitelji. Rušenjem obitelji urušava se smisao čovjekove egzistencije i opstojnosti. Temelj tzv. “zapadne civilizacije” počiva na kršćanskoj etici, koja se sustavno razara, prema autoru, od korporatista do anarhista. Suvremeni svijet se kreće između dviju loših krajnosti: stanje očaja i lažne nade. Veliki dio ljudi se nalazi u očaju i ne vide izlaz, a drugi dio izlaz iz očaja vide u onima koji im daju lažne nade. Put ozdravljenja će biti dug i neizvjestan, budući su u zamahu snage koje šire “kulturu smrti”. Međutim, u povijesti se pokazalo da u određenim vremenskim intervalima pojave koje nisu utemeljene na ‘kulturi života” se urušavaju, osobito kad se suprotstavimo “arhitektima” smrti kulturom mira. -iz Pogovora knjige

Pregledajte najnovije objavljene vijesti odmah! 004 Računalna znanost i tehnologija. Računarstvo BOŽIĆ, Josip Izrada aplikacija za Android platformu : priručnik za polaznike / Josip Božić.

godine. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. IGNORIRANA UPOZORENJA (24.04.2011.) KAKO IZAĆI IZ PORAZNE DANAŠNJICE? Razmišljanja iz perspektive ratnih iskustava (Sažetak) Sadašnje vrijeme nije ništa manje opasno od ratnoga za opstanak hrvatske države a time i dugoročni boljitak njenih građana.

POVEZANE KNJIGE