Voli svoje neprijatelje

Voli svoje neprijatelje - Salzberg, Sharon | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Salzberg, Sharon
DIMENZIJA
8,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Voli svoje neprijatelje.pdf
ISBN
8148531897692

OPIS

Kako izaći iz zatvorenog kruga ljutnje i ogorčenosti Kakose riješiti teškog tereta ljutnje i ogorčenosti koji svi ponekad nosimo? Biti povrijeđen, osjećati se žrtvom ili uzvraćati „neprijateljima“ istom mjerom? Ova nas knjiga, nadahnuta budističkom filozofijom, upoznaje s četiri vrste neprijatelja koje susrećemo u životu:Vanjski neprijatelj: ljudi i ustanove koji nas na određeni način muče, uznemiruju ili nam nanose štetu, kao i situacije koje nas frustriraju Unutarnji neprijatelj: ljutnja, mržnja, strah i drugi destruktivni porivi Tajni neprijatelj: opsjednutost i zaokupljenost sobom, koje nas izoliraju od drugih ljudi, ostavljajući nas frustrirane i same Supertajni neprijatelj: duboko ukorijenjen samoprezir koji nam onemogućuje postići unutarnju slobodu i istinsku srećuU ovoj knjizi autori crpe iz mnogih duhovnih tradicija, ali i iz suvremene psihologije kako bi predstavili oruđa koja će svima pomoći u nastojanju promjene odnosa prema vlastitim neprijateljima i učenju kako živjeti život vođen mudrošću, tolerancijom, suosjećanjem i ljubavlju. U duhovnom kontekstu“voljeti” znači željeti nečiju sreću. Zapovijed ljubavi prema svima, uključujući i one koji vam čine zlo – i koju su iznosili mnogi veliki duhovni učitelji, poput Buddhe i Isusa – često se smatrala nepoželjnom ili čak neostvarivom. Međutim zapravo je vrlo moguće i izvedivo željeti istinsku sreću svojemu neprijatelju jer je to jedini način da budete oslobođeni muke koju vam uzrokuje.Citat iz knjige Sharon Salzberg više je od 30 godina učiteljica meditacije i suosnivačica Društva za meditaciju uvida. Autorica je više knjiga, između ostaloga i bestselera New York Timesa Istinska sreća (Planetopija 2011.). Njezin rad temelji se na praksama svjesnosti i mette (ljubeće dobrote), kojima je cilj razvijati ljubav i suosjećanje prema sebi i drugima. TenzinRobert Thurman profesor je indotibetanskih budističkih studija na Sveučilištu Columbia i autor nekoliko bestselera. Prvi je zapadnjak kojega je Dalaj Lama zaredio za budističkog redovnika, ali se naknadno vratio laičkom životu iako je zadržao redovničko ime “Tenzin” kao nadimak. Kao blizak prijatelj Njegove Svetosti, posljednjih četrdeset i osam godina djeluje kao suosnivač i predsjednik Tibetanskog doma u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rezultati pretrage. Prikaži sve Voli svoje neprijatelje.

od Karin Baloh Martić | 2 komentara. Kad se spomene riječ 'neprijatelj' mislimo na nekoga tko nam nije naklonjen, tko nas ne voli, tko nam ne želi dobro.

POVEZANE KNJIGE