Snebivaš me

Snebivaš me - Gotovac, Mani | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gotovac, Mani
DIMENZIJA
12,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Snebivaš me.pdf
ISBN
4874967250239

OPIS

Nakon prvih dviju autobiografsko-memoarskih uspješnica, Mani Gotovac prvi put objavljuje fikcijsku prozu – roman. Pri tome se služi narativnim tehnikama različitih žanrova: stvarnosnom prozom, dramskim dijalozima, lirskim pasažima, bajkom, elementima trilera… Sve se to umrežuje i spaja autoričinim prepoznatljivim rukopisom. Roman nosi naslov: Snebivaš me. Nije posrijedi samo nepravilan gramatički oblik povratnog glagola snebivati se, nego i svojevrsni oksimoron. Snebivaš me znači istodobno: dovodiš me u nedoumicu, skandaliziraš me, užasavaš me, ali i – zadivljuješ me neobičnošću svoje pojave. U romanu autorica slijedi sudbinu triju žena iz jedne obitelji, njihovih ljubavi i njihove rođene i nerođene djece tijekom šezdesetak godina; od pedesetih godina prošlog stoljeća do današnjih dana. Između brojnih izmišljenih likova, pojavljuju se i stvarne osobe poznate iz javnog života, poput Vanesse Redgrave, Vinka Brešana ili Angeline Jolie i mnogih drugih. Riječ je o obiteljskom, ali prije svega, o ljubavnom romanu, jer Mani Gotovac u ljubavi prepoznaje temeljnu energiju koja daje smisao ljudskom životu.Mani Gotovac rođena je u Splitu 1939. godine. Kći je odvjetnika Zdravka Birimiše i glumice Marije Danire. Završila je klasičnu gimnaziju koju su u isto vrijeme pohađali Petar Brečić, Igor Mandić, Tonko Maroević, Zvonimir Mrkonjić, Igor Zidić i drugi. Kao studentica piše kazališne kritike, zapošljava se kao novinarka na radiju, piše kritike i eseje o kazalištu koje objavljuje u časopisima Prolog, Scena, Forum, talijanskoj reviji Sipario i drugdje. Diplomirala je komparativnu književnost i teatrologiju kod prof. Ive Hergešića na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prezime Gotovac uzela je udajom za Peru Gotovca, te ga je zadržala i nakon razvoda. Živi u Zagrebu, piše prozu, kazališne spise i bavi se dramaturgijom u zemlji i inozemstvu.

Ove godine ono će pripasti teatrologinji i spisateljici Mani Gotovac, za njezin roman "Snebivaš me". Kroz svoj autobiografski roman "Fališ mi" i sada u romanu "Snebivaš me". Pri tome, taj odnos prema Drugome zapravo je neispisiv, stalno izmiču one prave riječi, gube se, pa se, ponekad, vrate.

Liburnija.com-Mani Gotovac ponovno u riječkom Kazalištu! Culturenet.hr-Promocija romana Mani Gotovac u riječkom HNK-u. Urbancult-Mani Gotovac ponovno u riječkom Kazalištu! Nakon prvih dviju autobiografsko-memoarskih uspješnica, Mani Gotovac prvi put objavljuje fikcijsku prozu - roman.

POVEZANE KNJIGE