Zimnica za prste polizat

Zimnica za prste polizat Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
6,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Zimnica za prste polizat.pdf
ISBN
1989079467430

OPIS

Priroda nam tijekom godine svo vrijeme donosi plodove, a u intervalima u kojima u našem podneblju nema nekog sezonskog povrća ili se teže može nabaviti u trgovinama preostaje nam da ga sačuvamo u obliku zimnice – kao ukiseljeno povrće, džem, marmeladu, žele, umak ili sirup.Ovaj priručnik pružit će vam osnovne savjete kako da spremite kvalitetnu i ukusnu zimnicu – kako odabrati kvalitetno voće i povrće, koje postupke, sastojke, začine i potrepštine koristiti pri spravljanju zimnice.Poglavlja sa slatkom zimnicom objašnjavaju osnovne postupke za spravljanje i temeljne razlike između marmelada, džemova i želea. Dio s umacima uključuje klasične kuhane umake, umake od svježeg voća i povrća, te pikantne umake od voća i povrća (chutney) koje koristimo kao priloge ili temeljce u kuhanim jelima. U poglavlju s ukiseljenim povrćem predstavili smo klasične, ali i nešto maštovitije recepte. Također ćete moći pripremiti i zdrave domaće sirupe bez konzervansa. Uživajte u receptima te mirisima i okusima svih godišnjih doba!

Hrana se vrlo rijetko kupovala u trgovini, a trebalo je iskoristiti baš ... Ulje za prženje. 3 jajeta i 3 kašike brašna za pohovanje.

2. Odabrano povrće dobro očistite te prelijte hladnom smjesom za kiseljenje.

POVEZANE KNJIGE