Jasenovački logori – istraživanja

Jasenovački logori – istraživanja - Horvat, Vukić, Pilić, Matković | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horvat, Vukić, Pilić, Matković
DIMENZIJA
11,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Jasenovački logori – istraživanja.pdf
ISBN
1350073845317

OPIS

Knjiga „Jasenovački logori – istraživanja“ na 268 str. donosi intrigantne (za one koji su ideološkom indoktrinacijom i političkom propagandom odgojeni u vremenu jugoslavensko-komunističkog totalitarizma i šokantne) informacije o zbivanjima u logoru od 1941. do 1945., ali i dalje nakon svršetka Drugoga svjetskog rata kad je jasenovački logor postao logor novih komunističkih vlasti. Na temelju autentičnih dokumenata iz arhiva (knjiga, naime, ruši mit da o Jasenovcu nema gradiva u arhivima, ali i mit do uprava logora nije vodila evidenciju – upravo suprotno popisi zatvorenika i dnevnici u logoru vodili su se izrazito precizno i pedantno [15]), izjava svjedoka i do sada objavljene literature knjiga pokazuju da jasenovački logor od 1941. do 1945. nije bio „logor smrti“ (što, naravno, ne znači da u njemu nije bilo likvidacija), kako je to godinama tvrdila jugoslavensko-komunistička historiografija.

JASENOVAČKI LOGORI - ISTRAŽIVANJA. Download.

do 1945. godine i nakon tog razdoblja. Do Poglavnika na lijevo koji se vidi je general Vjekoslav Maks Luburić - JASENOVAČKI LOGORI - ISTRAŽIVANJA - Puštanje zatočenika iz Sabirnog Radnog Logora Jasenovac 2015.g.

POVEZANE KNJIGE