Kako disati

Kako disati - Brennan, Richard | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brennan, Richard
DIMENZIJA
8,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako disati.pdf
ISBN
2285999918689

OPIS

Da bismo živjeli moramo disati, a način na koji dišemo može biti presudan za vaše zdravlje, raspoloženje i dobrobit. Loše držanje, stres ili mišićna napetost mogu prirodan čin disanja pretvoriti u naporan rad, a da toga nismo ni svjesni. A disanje nije samo fizička aktivnost, ono je odgovorno i za naše mentalno, emocionalno i duhovno stanje. Svjesno disanje najvažniji je preduvjet odbacivanja štetnih navika i rješavanja problema s disanjem i držanjem. Knjiga KAKO DISATI pokazuje nam što se zapravo događa u našem tijelu kad dišemo, kako dolazi do problema te kako da ponovno naučimo slijediti prirodan ritam disanja. Kad se vratimo prirodnom disanju promijenit će se i način na koji razmišljamo i djelujemo te kako se osjećamo. Uz revolucionarnu metodu Alexander tehnike te uz mnoštvo praktičnih tehnika, savjeta i vježbi disanja, ova će vam knjiga pomoći da ponovo prodišete i poboljšate sve aspekte svog života. Dnevno udahnemo i izdahnemo oko 20 000 puta – zar ne bi bilo dobro znati kako da to činimo što bolje i učinkovitije?

Gzim Redžepi, dr. med., internist-pulmolog na Klinici za plućne bolesti, Jordanovac i predsjednik upravnog odbora udruženja „Hrvatska kuća disanja" Knjiga Richard Brennana „Kako disati", pokazuje nam što se zapravo događa u našem tijelu kad dišemo, kako dolazi do problema, te kako da ponovno naučimo slijediti prirodan ritam disanja.

Loše držanje, stres ili mišićna napetost mogu prirodan čin disanja pretvoriti u naporan rad, a da toga nismo ni svjesni. Kada su me klinci iz atletske sekcije pitali kako bi trebali disati, ja sam im odgovorio: "Ovisi." Tada sam im rekao ono o trčanju i hodanju, uzbrdo-nizbrdo, i tako dalje. Dodao sam: "Dišite onako kako to najbolje odgovara vama.

POVEZANE KNJIGE