Kako su nastali Ratovi zombija

Kako su nastali Ratovi zombija - Hemon, Aleksandar | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hemon, Aleksandar
DIMENZIJA
5,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako su nastali Ratovi zombija.pdf
ISBN
5566487651623

OPIS

Hemon je oduvijek imao talent za komično, ali nikada dosad nije napisao nešto ovako urnebesno smiješno, brutalno i nadrealno.Joshua Levin živi u Chicagu, s Japankom Kimmy, i želi biti scenarist. Nakon niza neuspješnih pokušaja, započinje pisati Ratove zombija i čini mu se da bi to napokon moglo biti nešto ozbiljno. Čekajući uspjeh, za život zarađuje predajući engleski jezik imigrantima. Među njima je i Bosanka Ana koja ima ljubomornog, ratom skršenog i nasilnog muža. Započinje aferu, ali vrlo brzo uslijedi i katastrofa, a događaji koje pratimo istovremeno su urnebesno smiješni i potresni, razotkrivajući pritom neke najneuralgičnije točke našeg doba.„Kako su nastali Ratovi zombija bavi se zadivljujućim rasponom ozbiljnih i ne tako ozbiljnih tema – seksom, smrću, obitelji, ratom, Bushevom administracijom, imigracijom, moralom, Amerikom, zombijima i smislom života – a da ni u jednom trenutku ne zvuči didaktično ili napuhano. Ono što ubrzo postaje vidljivo jest da Hemonove šale nisu samo šale, one govore o nečemu mnogo većem, bilo to u političkom, filozofskom ili moralnom smislu. Ovaj roman omogućuje, kao i sve najbolje komedije, da osjetimo melankoliju ispod njegove natmurenosti i apsurdnosti. Hemonov humor sprečava emocionalne dijelove romana da izgledaju sentimentalno dok intenzitet osjećaja sprečava njegove komične dijelove da izgledaju plitko. Uznemirujuća, misteriozna elegija svijetu u kojemu se živi bore kako bi održali krhki mir s nemrtvima.“ New York Review of Books„Ne čitate često roman koji se tako lako kreće među referencama na filozofa Barucha de Spinozu, poludjele zombije i američku politiku a da pritom nimalo ne gubi na svojoj literarnoj suptilnosti. Roman Kako su nastali Ratovi zombija bosansko-američkog autora Aleksandra Hemona čitatelja baca s vrhova kreativne ekscentričnosti u dubine ljudske tragedije, da bi ga opet uzdigao, ne ostavljajući mu vremena ni da dođe do daha.“ Irish Times„Kako su nastali Ratovi zombija sulud je roman u najboljem smislu i nema mnogo autora kojima bi takvo što pošlo za rukom.“ Spectator

Sa popustom i do: 721,71 din (ušteda: 169,29 din) Mek povez. E-knjiga.

Kada u stanu zatekne svoga stanodavca, neuravnoteženog vojnog veterana, kako mu pretura po prljavom vešu, Joshus odluči p 'Kako su nastali Ratovi zombija bavi se zadivljujućim rasponom ozbiljnih i ne tako ozbiljnih tema - seksom, smrću, obitelji, ratom, Bushevom administracijom, imigracijom, moralom, Amerikom, zombijima i smislom života - a da ni u jednom trenutku ne zvuči didaktično ili napuhano. Ono što ubrzo postaje vidljivo jest da Hemonove šale ... knjiga, knjige, knjižara, online prodaja knjiga, knjižare u zagrebu, vrt, gljive, online bookshop Gong traži da Senat zagrebačkog Sveučilišta prestane sjednice održavati e-mailom.

POVEZANE KNJIGE