Logičke pogreške za koje je dobro znati

Logičke pogreške za koje je dobro znati - Stojadinović, Predrag | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stojadinović, Predrag
DIMENZIJA
4,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Logičke pogreške za koje je dobro znati.pdf
ISBN
8338734172983

OPIS

Logičkim pogreškama, ili pogreškama u zaključivanju, bavili su se još antički filozofi. Broj poznatih logičkih pogrešaka otad se samo povećavao, dok je krug ljudi koji ih je svjestan još uvijek relativno uzak. Utoliko su posebno vrijedni autorovi komentari o tipičnim situacijama u kojima se logičke pogreške zlorabe, namjerno ili ne, kao prijevare. Političari i marketinški stručnjaci to čine redovito, kao i šarlatani i prodavači magle svih vrsta, zagovornici pseudoznanosti, i općenito, zastupnici iracionalnog.“U mehanizmu gotovo svake obmane leži poneka logička klopka koja nas navodi na pogrešan zaključak. Takve su klopke sistematizirane kao logičke pogreške i savladavši ih zaštitit ćemo se prvom crtom obrane od prijevara. ” − Voja Antonić, konstruktor računalaPredrag Stojadinović je diplomirao informacijske tehnologije na Sveučilištu Maryland u Sjedinjenim Državama. Magistrirao je na izradi grafičkih simulacija na Sveučilištu u Aachenu i profesionalni je programer u tvrtci Nvidia.

Hrvatski ... Logičke pogreške za koje je dobro znati / Predrag Stojadinović. - Impressum.

ISBN: 9789532227895 Izdavač: Naklada Jesenski i Turk d.o.o. Područje: Ostale društvene znanosti Uvez: Meki uvez SKU: VBZ-1073959 Kategorija: Društvene znanosti Jezik: Hrvatski Biblioteka: Naklada Jesenski ... Opis - LOGIČKE POGREŠKE za koje je dobro znati Logičkim pogreškama, ili pogreškama u zaključivanju, bavili su se još antički filozofi.

POVEZANE KNJIGE