Luda

Luda - Esposito, Chloe | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Esposito, Chloe
DIMENZIJA
5,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Luda.pdf
ISBN
8120591771031

OPIS

Otkačena i mračna priča o dvije identične blizanke kakvu do sada niste čitali Ovo nije obična priča. Ovo je priča o dvije blizanke. Iako izgledaju potpuno isto, između njih postoji nepremostivi jaz. Jedna je neprilagođena i problematična. Druga je naizgled savršena. Kada, im se nakon nekoliko godina bez kontakta, putevi ponovno iskrižaju, nastaje… kako da se izrazimo… nastaje potpuni kaos. 3D kaos, kaotičan kaos, fenomenalan kaos. „Alvina Knightly prava je katastrofa: život joj nema smisla ni cilja, a jedino u čemu je doista dobra jest cuganje. Sušta suprotnost svoje uvijek savršene blizanke Beth, Alvie provodi dane na društvenim mrežama, jede kebab za doručak i nimalo se ne srami kad je osiguranje u zračnoj luci zatekne s vibratorom u torbi. Beth je udana za bogatog i zgodnog Talijana, odana majka prelijepog dječačića i od prvog dana života svačija miljenica. Jedino što je blizankama zajedničko jest – izgled. Kad Beth pošalje Alvie kartu za let do Sicilije u prvoj klasi, Alvie se dvoumi, ali ipak ode. Beth zamoli Alvie da je zamijeni na nekoliko sati – pretvara se da je ona – i Alvie pristaje živjeti sestrinim savršenim životom barem na jedan dan. Ali kad ta noć završi Bethinom smrću u bazenu, Alvie shvaća da joj se pružila prilika da promijeni život. Vrlo brzo otkriva da Bethin život nije bio ni izbliza onoliko savršen koliko je mislila: što je Beth skrivala od supruga? Zašto je uopće pozvala Alvinu u Italiju? Kad Alvina zagrebe blistavu površinu Bethina života, otkriva veze s mafijom, susjeda – ljubavnika, privlačnog plaćenog ubojicu i ekstremno korumpiranog svećenika.“ Alvie je antijunakinja, urnebesna antijunakinja. Već na prvoj stranici, čitatelju je jasno da je krenuo na otkačeno putovanje. Alvie na pripovijeda o svom jadnom životu u Londonu, ali njezin glas je vrlo snažan, sarkastičan i perceptivan. Je li ovo chick-lit, pitamo se? No, iako je Alvie prava riznica referenci iz svijeta mode i pop kulture, u njenoj naraciji nailazimo na poredbe koje su vrlo mračne. Mračne i smiješne. Ne možemo se sjetiti kada smo se zadnji put ovoliko smijali. Humor je na nivou najboljih dana Jima Carreyja ili Saturday Night Live-a. Kočnice polako popuštaju (zapravo, jako brzo jer je stil pisanja prilično frenetičan) i čitatelj polako shvaća da ne može predvidjeti kamo će ga priča odvesti. Nakon Alvininog odlaska na Siciliju, počinje suludi triler u kojem se na svakoj stranici pojavljuju novi misteriji i život postaje sve opasniji. Kada bismo htjeli upotrijebiti frazu „ovo je knjiga koja se ne ispušta iz ruku“, ovdje bismo to učinili. Ali, nećemo – ovo je puno bolje od toga, čak bismo mogli reći da je knjiga jednostavno neopisivo dobra. Inteligencija ove autorice ostavila nas je bez daha.

pobjede u Europi, čime je ne samo Dinamov nego i HNL rekorder. Preskočio je Matjaža Keka, koji ih je s Rijekom ostvario 16.

'Radi se o 'neplaniranom' albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu.', priča Huljić. INFLUENCERICA Juliana Carlos izbačena je s utakmice Lakersa koja se igrala u Atlanti. Naime, tijekom susreta između Hawksa i Lakersa, Juliana je izbačena nakon što je ustala, skinula masku te vikala na LeBrona Jamesa.

POVEZANE KNJIGE