Step by Step Stepinac i još mnoge popularne pjesme

Step by Step Stepinac i još mnoge popularne pjesme - Lucić, Predrag | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lucić, Predrag
DIMENZIJA
4,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Step by Step Stepinac i još mnoge popularne pjesme.pdf
ISBN
6957668891274

OPIS

U novoj knjizi Lucićevih urnebesnih stihova nalaze se pjesme pisane od 2013. do 2016. u kojima ovaj vrhunski satiričar obrađuje brojne događaje iz novije hrvatske povijesti, te najvažnije teme iz oblasti kulture, društvenih odnosa, politike, gospodarstva, religije, novinarstva, sporta i kriminala: “Poezija Predraga Lucića formalno je posve različita od Dežulovićeve, ali njezin je moralni izvor identičan – poruga i smijeh u lice nasilju, nacionalizmu i isključivosti svake vrste. Nije nikakva novost da je Lucić najproduktivniji i najumješniji parodičar hrvatske književnosti, kojega je, štoviše, filolog Sinan Gudžević, u svojoj analizi Lucićevih parodija “Protiv svih nastava”, nazvao jednim od najvećih u književnoj povijesti uopće.” (Boris Pavelić, Novi list) Stoga se i ova Lucićeva knjiga može čitati ne samo kao zbirka satiričnih i parodijskih pjesama, nego i kao svojevrsna kronika naše stvarnosti i kao njezina živa i nasmijana povjesnica. O živosti i životnosti Lucićeve poezije svjedoče i čitateljska i kritička recepcija njegovih do sada objavljenih knjiga, ali i dugovječnost pjesničko-satiričkog kabareta „Melodije Bljeska i Oluje / Melodije borbe i pretvorbe / Melodije svega i svačega…“ što ga ovaj autor zajedno s Borisom Dežulovićem već desetu godinu izvodi na pozornicama diljem Mlade nam države i Staroga nam kontinenta.

U novoj knjizi Lucićevih urnebesnih s... Step by Step - Stepinac & još mnoge popularne pjesme, Predrag Lucić, hrvatska književnost,pjesništvo - satira U tisku je senzacionalna pjesmarica Predraga Lucića STEP BY STEP - STEPINAC & JOŠ MNOGE POPULARNE PJESME. U novoj knjizi Lucićevih urnebesnih stihova nalaze se pjesme pisane od 2013.

Objavio je Lucić još dvije knjige poezije: "Ljubavnici iz Verone" (2007), zavodljive stihove u slavu raznolikosti ... Lucić je predstavio novu knjigu "Step by Step - Stepinac & još mnoge popularne pjesme", a Dežulović dopunjeno izdanje "Pjesama iz Lore", objavljene u izdavačkoj kući Adamić iz Rijeke. RSE: Čini mi se da se društva na Balkanu u posljednje vrijeme toliko urušavaju da se stiče utisak kao da im više nema spasa.

POVEZANE KNJIGE