Bečka kuhinja

Bečka kuhinja - Zimmel, Susanne | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zimmel, Susanne
DIMENZIJA
4,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Bečka kuhinja.pdf
ISBN
6176867475657

OPIS

BEČKA KUHINJA je kuharica sa šarmom i duhom. Ova je knjiga prekrasna posveta Beču, Bečanima, njihovu načinu života i kuhinji koju treba upoznati. Beč je grad pun proturječnosti: uredan i neobuzdan, urban i idiličan, klasičan i pun ideja. A takvi su i recepti nagrađivane blogerice Susanne Zimmel, Frau Ziii. U njenoj su se kuhinji spojili utjecaji svih država bivše monarhije, s kojima je bečka kuhinja postala bogatija i zanimljivija. Gospođu Ziii inspirirala je za pisanje kuharice njezina baka, koja je pripremala ukusna tradicionalna jela: goveđu juhu s domaćim rezancima, palačinke, gulaš, mramorni kolač ili carski drobljenac. Gospođa Ziii usput objašnjava zašto se kiseli krastavci u Beču zovu krokodili, pripovijeda nam o susretima na bečkoj tržnici Naschmarkt i o berbi marelica u Wachauu. Ujedno nam sve to dočarava dojmljivim slikama Beča i njegove okolice. Otkrijte ponovno poslastice iz djetinjstva i otputujte u skrivene kutke Beča i njegove prekrasne okolice! Susanne Zimmel, rođena u Linzu, voljela je kuhati od malih nogu, dok se još igrala s lutkama. U tinejdžerskoj dobi predano se bavila pečenjem kolača, a poslije toga ozbiljno se posvetila kuhanju. U Beč se preselila kako bi studirala ekonomiju. Kao studentica radila je u jednoj gostionici, najprije u posluživanju, a poslije u kuhinji, gdje je naučila mnogo o bečkoj prehrambenoj kulturi i tradicionalnim jelima. Gospođa Zimmel danas živi sa suprugom i kćeri u bečkom predgrađu. Na svojem blogu o hrani ziiikocht.at već nekoliko godina oduševljava čitatelje pričama, fotografijama i receptima, ne samo iz austrijske kuhinje nego i cijeloga svijeta. Prevela: Branka Grubić

coolinarika recept 23.02.2009. Bečki doručak Elune recept 04.12.2014.

Tako je današnji kulinarski Beč, s jedne strane zarobljen u tradiciji, a s druge strane otvoren prema novome. Olga i Adolf Hess: Bečka kuhinja (K5) Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Bečka torta Bijeli pusrli Biskupski kruh Biskvit Biskvit na oblatini Breskve Cimt krafle Citron šnite Dioš pita Edita kolač Fila za oblatne Gljive Himber šnite Isletski ušćipki Karamel pita 1 Karamel pita 2 Kesten kocke Kifli Knedle od šljiva Koh od sira Kolač od oraha, trešanja i višanja Kolač od vrhnja Kolač s posipkom Kolačići ... Vaša trenutna destinacija: Bakina Kuharica početna / Slastice 1 Slastice 1 (od A do K) - Slastice 2 (od L do P) -Slastice 3 (od R do Z) Bečka torta. 8 žumanjaka mješaj sa 20 dkg šećera dok je pjenasto.

POVEZANE KNJIGE