Povratak Adolfa Pilsela

Povratak Adolfa Pilsela - Pilsel, Drago | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pilsel, Drago
DIMENZIJA
8,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Povratak Adolfa Pilsela.pdf
ISBN
3228805217429

OPIS

Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972. Drago Pilsel poziva ga k sebi jer je saznao da je otac bolestan. Nakonjedanaest mjeseci provedenih u Hrvatskoj i utvrđene dijagnoze trostruke bolesti srca, Adolf Pilselodluči se vratiti u Paragvaj, što čini u lipnju 2018. Adolf je stigao kao apatrid, vraća se kaohrvatski državljanin. Knjiga donosi životopis Adolfa Pilsela, od rođenja 1936. na Kosovu, djetinjstva koje, nakon boravkau Sarajevu, istočnoj Poljskoj i Austriji, nastavlja u Argentini, preko sazrijevanja u krugu ustaškeemigracije, angažmana u krugu tjelohranitelja Ante Pavelića u Buenos Airesu sve do uspona i padanjegove karijere u Patagoniji te bijega u Paragvaj. U razdoblju suživota u Zagrebu, Drago i Adolf Pilsel raspravljat će o motivima napuštanja obitelji1972., o nacizmu i ustaštvu, o tome što je Hrvatska danas, o refleksijama Adolfa Pilsela nakonposjeta Jasenovcu, o razgovorima s bivšim predsjednicima, Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem, kao i s drugim istaknutim prijateljima Drage Pilsela… Knjiga donosi odgovor na pitanje: uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih iideoloških zabluda na način na koji je to postao Drago Pilsel u odnosu na mladenačko razdoblje uustaškoj emigraciji? Knjiga je iskren i bolan razgovor oca i sina, čiji se vrhunac događa na mjestustradanja autorova mlađeg brata i Adolfova sina, Branka Pilsela, nestaloga hrvatskog branitelja. “Povratak Adolfa Pilsela” je borba koja se nastavlja,kao i druženje s demonima nacizma i ustaštva..

Rezultati pretrage. Prikaži sve Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972.

Drago Pilsel poziva ga k sebi jer je saznao da je otac bolestan. Nakon jedanaest mjeseci provedenih u Hrvatskoj i utvrđene dijagnoze trostruke bolesti srca, Adolf Pilsel odluči se vratiti u Paragvaj, što čini u lipnju 2018. "Povratak Adolfa Pilsela" je borba koja se nastavlja, kao i druženje s demonima nacizma i ustaštva..

POVEZANE KNJIGE