Taj hejt u glavi

Taj hejt u glavi - Thomas, Angie | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Thomas, Angie
DIMENZIJA
9,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Taj hejt u glavi.pdf
ISBN
1895795813168

OPIS

Šesnaestogodišnja Starr Carter spretno balansira između dva svijeta – sirotinjskog crnačkog geta u kojem odrasta i perspektivne ‘bjelačke’ škole u predgrađu, u koju su je upisali brižni roditelji. No, cijeli njezin svijet prsne u milijardu krhotina one noći kad joj bijeli policajac pred očima ubije najboljeg prijatelja iz djetinjstva. Khalil nije bio naoružan i nije predstavljao nikakvu prijetnju. Bio je samo dječak. S dvije jamice na licu. I golemim teretom odrastanja u crnačkoj četvrti. Starr je svjesna da bi svojim svjedočenjem ugrozila sebe, obitelj, status koji je stekla u skupoj školi I sve ono što njezini roditelji godinama pomno grade. Međutim… Čemu nam uopće služi glas ako ćemo samo šutjeti?

No, cijeli njezin svijet prsne u milijardu krhotina one noći kad joj bijeli ... "Taj hejt u glavi" inspiriran je književnim predloškom Angie Thomas. Mlada američka spisateljica (tek joj je 31) postigla je veliki uspjeh istoimenim književnim predloškom - inspiraciju za pisanje knjige Angie je pronašla u događajima iz djetinjstva te slučajevima policijske brutalnosti u kojima su žrtve bili Afroamerikanci. Taj hejt u glavi Tekstualna građa, tiskana .

I kako me je jako zanimala knjiga, tako je prošla skoro pa neopaženo kod mene jer su knjigu preveli kao Taj hejt u glavi (original The Hate U Give). TAJ HEJT U GLAVI I NA HBO-U Ekranizaciju hit knjige možete pogledati i na malim ekranima. Naravno da navijamo za knjigu :), ali i film je jako, jako dobar. Taj hejt u glavi - Adaptacija kritički priznatog bestseleru Angie Thomas - Pogledajte video i opis za film Taj hejt u glavi (The Hate U Give) Starr je svjesna da bi svojim svjedočenjem ugrozila sebe, obitelj, status koji je stekla u skupoj školi I sve ono što njezini roditelji godinama pomno grade.Međutim…Čemu nam uopće služi glas ako ćemo samo šutjeti? Naslovnica ›› Dječja književnost ›› Taj hejt u glavi Taj hejt u glavi.

POVEZANE KNJIGE