Zagrebačka priča

Zagrebačka priča - Dovjak-Matković, Blanka | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dovjak-Matković, Blanka
DIMENZIJA
7,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Zagrebačka priča.pdf
ISBN
2015493758640

OPIS

Knjiga se pojavila 1987. god. i odmah primila nagradu Grigor Vitez. Autorica (1920. – 1993.) je ostvarila pravu malu epopeju uspona i propadanja jedne zagrebačke građanske obitelji s početka prošlog stoljeća. Ispovijest djevojčice Kečkice puna je životne dramatike, ali i tragike. Toplina autoričina pripovijedanja malo će koga ostaviti ravnodušnim. Zagrebačka priča jedan je od najljepših romana iz zagrebačke prošlosti za djecu i odrasle. Knjiga je opremljena ilustracijama Vladimira Kirina i starim razglednicama.

Autorica u obliku ispovijesti … Vrsta dijela - Zagrebačka priča roman je za djecu i mladež, to je romansirana biografija koja u obliku ispovijedi djevojčice Kečkice (roman je pisan u 1. licu) priča priču o jednom bogatom, uzbudljivom, ali i obiteljskim tragedijama obilježenom djetinjstvu.

Mnoge su ulice ... Zagrebačka priča je odlična knjiga autora Blanka Dovjak Matković. Knjiga pod nakladom Znanje izdana je kao tvrdi uvez uvez.

POVEZANE KNJIGE