Vodič kroz povijest umjetnosti

Vodič kroz povijest umjetnosti - Jakubin, Marijan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jakubin, Marijan
DIMENZIJA
7,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Vodič kroz povijest umjetnosti.pdf
ISBN
7201134290918

OPIS

Sažeti priručnik za povijest umjetnosti i likovnu kulturu općenito, s ciljem pružanja općega i temeljnog uvida u povijest umjetničkog stvaralaštva od prapovijesti do kraja 20. stoljeća. Vodič prati razvoj umjetnosti na prostoru Europe, ali dotiče i one civilizacije koje su na bilo koji način utjecale na likovno – povijesna obilježja europske civilizacije. Vodič ima dva dijela: vremensku lentu i popratni tekst. Lenta donosi reprodukcije umjetničkih djela pojedinih vremenskih i stilskih razdoblja za Europu i svijet, te Hrvatsku posebno, kronološki poredane, kao i temeljne podatke o povijesnim okolnostima određenih razdoblja koje su utjecale na likovno stvaralaštvo. Popratni tekst daje podatke o svakom stilskom razdoblju ili umjetničkom smjeru, a praćen je dodatnim reprodukcijama umjetničkih djela, tlorisima, presjecima građevina, itd. Vodič kroz povijest umjetnosti – vremenska lenta osmišljen je kao sažeti priručnik za povijest umjetnosti i likovnu kulturu općenito. Cilj mu je pružiti opći i temeljni uvid u povijest umjetničkog stvaralaštva od prapovijesti do kraja 20. stoljeća. Vodič ponajprije prati razvoj umjetnosti na prostoru Europe, ali dotiče i one civilizacije koje su na bilo koji način utjecale na likovno-povijesna obilježja europske civilizacije. Vodič kroz povijest umjetnosti ima dva dijela: lentu i popratni tekst. Lenta je podijeljena na četiri dijela. Dvije središnje trake obuhvaćaju reprodukcije umjetničkih djela pojedinih vremenskih i stilskih razdoblja predočenih kronološkim slijedom. One čine središnji i temeljni dio lente. Reprodukcije umjetničkih djela prati tekst smješten na gornjoj i donjoj traci. On u jezgrovitim natuknicama daje temeljne podatke o povijesnim okolnostima određenoga razdoblja koje su na različite načine utjecale na likovno stvaralaštvo. Svako je stilsko razdoblje predstavljeno reprezentativnim autorima i djelima. Radi lakšeg snalaženja, svako je stilsko razdoblje odvojeno različitom bojom podloge, a radi preciznijeg datiranja uz svako je djelo, osim imena autora i naziva djela, navedena i godina nastanka. Popratni tekst kroz natuknice daje temeljne podatke o svakom stilskom razdoblju ili umjetničkom smjeru. Popraćen je dodatnim reprodukcijama umjetničkih djela, tlorisima, presjecima građevina itd. Boja podloge određenoga razdoblja ili smjera istovjetna je boji podloge na lenti.

Broj ECTS-a 4 Nastavno opterećenje (P+S+V) 30+0+30 Vrijeme i mjesto održavanja nastave Predavanja utorkom 11.15 - 13.00, dvorana 207 Seminari ponedjeljkom 16.15 - 18.00 Mogućnost izvođenja na stranom jeziku da Najpristupačnija povijest svjetske umjetnosti ikad objavljena. Više od 1100 ilustracija u boji najpoznatijih umjetničkih djela.

Suvremena; Klasici; Hrvatska; Svjetska; Drama; ... Umjetnost - Vodič kroz povijest i djela Stephen Farthing.

POVEZANE KNJIGE