Isključenje i zagrljaj

Isključenje i zagrljaj - Miroslav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miroslav
DIMENZIJA
9,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Isključenje i zagrljaj.pdf
ISBN
9202840368443

OPIS

Bila je zima 1993. Mjesecima su već zloglasni srpski borci zvani “četnicima” pustošili mojom domovinom, tjerali golema mnoštva ljudi u koncentracione logore, silovali žene, spaljivali crkve i uništavali gradove. Upravo sam bio rekao da moramo prigrliti svoje neprijatelje kao što je Bog nas prigrlio u Kristu. Mogu li zagrliti četnika? Trebalo mi je malo vremena da odgovorim iako sam odmah znao što želim reći. “Ne, ne mogu; ali mislim da bih kao Kristov sljedbenik morao moći to učiniti.” Ova je knjiga na neki način proizvod borbe između istinitosti moje tvrdnje i snage Moltmannova prigovora. Vaše je djelo toliko dirljivo i u skladu s mojim vlastitim razmišljanjima da iz njega crpim nadahnuće za svoj rad… Nema drugoga prihvatljivog puta za naše dvije nemirima potresene zemlje (osim koncepta zagrljaja). Nadam se (…) da će ova vaša knjiga od izvanredne važnosti doživjeti velik uspijeh. Mary McAleese, predsjednica Republike Irske

Nagrada Grawemeyer, koja je najbolje dotirana nagrada za pojedinačno djelo u svijetu, iznenadila me. Dobar dio novca dao sam u zakladni fond Evanđeosko-teološkog fakulteta kako bih osigurao katedru iz sustavne teologije u ime svoga oca, kojega, kao što sam već rekao, iznimno cijenim. Danas jedan od najpoznatijih teologa u svetu.

Ova ilustracija inspirirana je upravo tim trenucima. Opće je poznato da najljepše, najtoplije i najiskrenije zagrljaje daju upravo djeca, koja gotovo instinktivno znaju da su nam zagrljaji potrebni za zdravlje duha i tijela. Zagrljaj "Oko srca" Svaki od grlitelja obuhva ć a drugoga s jednom rukom ispod pazuha, a drugom iznad ramena, drže ć i prste na vratu sa stražnje strane.

POVEZANE KNJIGE