Porijeklo perspektive

Porijeklo perspektive - Damisch, Hubert | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Damisch, Hubert
DIMENZIJA
12,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Porijeklo perspektive.pdf
ISBN
3241007585236

OPIS

Ova se knjiga rodila iz nestrpljenja. Iz dvostrukoga nestrpljenja, a tragove ćemo mu primijetiti tu i tamo, jer ih često nisam znao niti htio izbrisati. Bilo da sam žalio što jedna tako visoko spekulativna problematika kao što je perspektiva – ona koju koriste slikari, perspectiva artificialis, različita od tradicionalne, antičke i srednjovjekovne optike, kakva je perspectiva zvana naturalis – nije, osim uz rijetke iznimke, potaknula druga do često vrlo učenjačka, čak i eruditska istraživanja (i već zbog tog razloga dragocjena, nužna), ali koja nisu uspjela potaknuti neku relevantnu filozofsku raspravu. Bilo da sam ustanovio kako su u tekstovima svih vrsta i stilova koji su dali prostora pitanju perspektive, ili perspektivi kao pitanju, dogmatizam, opća mjesta, predrasude, i, još gore od toga, naglost u zaključivanju, u pravilu prevladavali nad zahtjevima znanja i razmišljanja. A sve to bilo je to izvjesnije – barem sam ja tako prosuđivao – što bi analiza, ili ono što je na nju nalikovalo, bila više u službi nekoga određenoga i radikalnoga kritičkog projekta.

Mihovila ... ravnoteŽa nemoĆi: porijeklo i perspektive "hrvatskog pitanja" u bih IZDVAJAMO Indikativno je u tom smislu da HDZ BiH i politički Zagreb ne pružaju "ruku dogovora i povjerenja" prema Bošnjacima, kao što to, recimo, čini Aleksandar Vučić - neovisno o iskrenosti, koja je, uzgred, u tom smislu irelevantna. GENETSKO PORIJEKLO. Senzacionalno otkriće tima Dragana Primorca: Hrvati nisu Slaveni nego stari Balkanci.

AL no1. View Profile View Forum Posts Private Message Forum Addict Join Date Sep 2007 Posts 11,066 Thanks 2,592 Thanks 1,007 Thanked in 529 Posts Rep Power ... Radna snaga i perspektive ekonomskoga oporavka u Republici Hrvatskoj Sažetak Rad nastoji sagledati stanje tržišna rada u Republi ci Hrvatskoj i kako tržište rada može sudjelovati u ekonomskom oporavku.

POVEZANE KNJIGE