Torquata

Torquata - C. da Corbavia, I. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
C. da Corbavia, I.
DIMENZIJA
12,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Torquata.pdf
ISBN
6371310478981

OPIS

Povijesno fantastični roman “Torquata” čitatelja odvodi u daleku prošlost, u petnaesto stoljeće, točnije u godinu 1493., kad se na Krbavskom polju odvila velika bitka, koja je uništila cvijet hrvatskoga plemstva i nakon koje je Lika opustjela. Vrludajući između brojnih rasplinutih digresija rastegnutih u 24 poglavlja na čak četiri stotine stranica, čitatelj lako razabire kako su u to davno doba, dok su se na Krbavi bijelile zidine brojnih hrvatskih plemićkih gradova, umrli i nestali u Krbavskoj bitci – netom vjenčaniEleonora i Fran, glavni junaci ovoga romana. Ta mlada djevojka plemenita roda i njen od turske sablje stradali vitez – središnje su osobnosti oko kojih se ispreda slojevita priča o životu i smrti, o žudnji i nadi. Činilo se da su Eleonora i Fran zauvijek nestali. No, u njihovu su se sudbinu umiješala čudesna bića i ponovno ih utjelovila. Naime, uz dvoje mladih glavnu igru u romanu vode nevidljive sile. Najvažniji lik je veliki moćni Laarius – Bijeli Vilenjak, zatim vila čarobnica Isabeau, patuljak Gluk, nimfa Tili, mišić Bibi i mnogi drugi. Ima i tamnih sila koje žive od ljudske krvi i zloće kao Hakeba, najmoćnija utvara mraka. Uz nju su crne gospođe, sjene i zatočenici zla. Među njima se, preko ljudi, vodi vječna borba dobra i zla.Glavni junaci romana mladi ljubavnici Eleonora i Fran u nostalgičnom su mementu koji vodi tekst do kraja – ljubav se mora realizirati, njih dvoje se moraju sresti u vječnosti, pa makar i čudom –jer je ljubav jača i od same smrti. (Vesna Kukavica)

The first test a Torquata product goes through? That it will last under all workshop conditions, from a home enthusiast to an industrial-scale furniture maker. Eucalyptus torquata, commonly known as coral gum or Coolgardie gum, is an endemic tree of Western Australia. The species is cultivated for use in gardens and as a street tree. The African stonechat or common stonechat is a species of the Old World flycatcher family, inhabiting sub-Saharan Africa and adjacent regions.

Naslov Torquata Urednik/ci Vulić-Vranković, Sanja Vrsta, podvrsta i kategorija knjige Uredničke knjige, ostalo, ostalo Izdavač Naklada Tusculum ... Povijesno fantastični roman "Torquata" čitatelja odvodi u daleku prošlost, u petnaesto stoljeće, točnije u godinu 1493., kad se na Krbavskom polju odvila velika bitka, koja je uništila cvijet hrvatskoga plemstva i nakon koje je Lika opustjela. Oslobođeni Jeruzalem obrađena lektira Torquata Tassa. Lektira sadrži detaljan kratak sadržaj, analizu djela, književne elemente, analizu likova i bilješku o piscu, sve potrebno za kvalitetnu obradu i aktivno sudjelovanje u nastavi. This final paper describes the features of the best Baroque epic Jerusalem Delivered by Italian poet Torquato Tasso.

POVEZANE KNJIGE