Crvena voda

Crvena voda - Pavičić, Jurica | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavičić, Jurica
DIMENZIJA
9,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Crvena voda.pdf
ISBN
9820104469439

OPIS

Jedne rujanske subote 1989., nakon ribarske fešte u malom mjestu na dalmatinskoj obali, nestane sedamnaestogodišnja djevojka. Policijska potraga ne daje nikakve rezultate, a okolna politička zbivanja – pad jednog sistema, društvene promjene i rat – zasjene nestanak djevojke. Jedini koji je i dalje traže njezina su najbliža obitelj: otac, majka i brat blizanac. Crvena voda Jurice Pavičića djelo je koje se proteže tijekom 27 godina, a u njemu se prati daljnji usud ljudi uključenih u potragu, od ukućana, preko osumnjičenih pa do inspektora jugoslavenske milicije. Priča o jednoj obiteljskoj tragediji i potrazi za odgovorima, kroz njihove sudbine, postaje i priča o Hrvatskoj i traumama društva tijekom triju desetljeća. Roman Crvena voda maestralan je roman važnog autora koji dublje od ijednog hrvatskog pisca zalazi u mračna mjesta i trula tkiva hrvatske zbilje posljednjih desetljeća, dajući dijagnozu i kritičko ogledalo onoga što smo kao društvo postali.

Od rektora do rektuma' Crvena voda priča o nestanku sedamnestogodišnje djevojke koja je iščezla jedne rujanske subote godine 1989. nakon ribarske fešte u malom mjestu na dalmatinskoj obali.

Čitatelj, naime, čini nam se, i jest najvažniji, pa mu ovu knjigu preporučujemo s punim uvjerenjem da neće požaliti ako je uzme u ruku", navodi povjerenstvo koje je većinom glasova odlučilo nagraditi Pavičića. 'Crvena voda', jeziv triler iz maloga Mista Piše Jagna Pogačnik 26. siječnja 2018. crvena voda.

POVEZANE KNJIGE