Riječ po riječ

Riječ po riječ - Bešker, Inoslav | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bešker, Inoslav
DIMENZIJA
8,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Riječ po riječ.pdf
ISBN
3024994961318

OPIS

Ideja je bila naoko jednostavna: odabrati i objasniti značenje riječi vezanih uz dnevne događaje, a potom ta objašnjenja – pazeći da budu stručna, zanimljiva te poštujući ritam i rokove dnevnih novina – objaviti u rubrici Riječ dana. Zadovoljavajući sve te uvjete, od 2009. na stranicama Jutarnjeg lista izlazi jedinstveni etimološki rječnik koji piše Inoslav Bešker. Izbor pojmova sabranih u knjizi Riječ po riječ zorno pokazuje zašto su postile Inoslava Beškera postale nezaobilazno štivo mnogih. Među njima su npr. bitva i kerempuh za koje nalazi nove etimologije. Objašnjavajući raznorodne pojmove kao što su alternativne činjenice, pizdun, obiteljsko nasilje, Herceg-Bosna, linč, čežnja, Manhattan na Savi, genocid, Bleiburg, picigin, populist, zlo… Bešker u njima demonstrira svu raskoš svog fascinantnog, eruditskog znanja i ljepotu svog jezika i stila. Riječi koje diktira svakodnevica obrađuje kao izvanserijski autor i znanstvenik, zafrkant, ali i čovjek koji ne može i ne želi sakriti emocije koje u njemu budi svijet koji ga okružuje: od bijesa i rezignacije do ushita nad onim najboljim što čini čovjeka. A zahvaljujući takvom pristupu, Riječ po riječ čita se kao sjajna znanstvena knjiga, vrhunsko novinarstvo, ali i nekonvencionalna, uzbudljiva kronika naših dana.

Evanđelje - Iv 1,1-18. Početak svetog evanđelja po Ivanu.

Naslov Riječ po riječ (Word by Word) Autori Bešker, Inoslav Ostali urednici Piteša, Adriana Vrsta, podvrsta i kategorija knjige ... Evo, ja sam usvojio riječ uspornik umjesto "ležećeg policajca" -praktično i jasno bez objašnjavanja, a riječ je s ovog natječaja. Kod kuće govorim računalo, a u dokumentaciji pišem zaslon umjesto ekrana (predočnik mi nije u duhu hrv, jer bi to bila osoba).

POVEZANE KNJIGE