Molitva kao susret

Molitva kao susret - Grun, Anselm | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grun, Anselm
DIMENZIJA
12,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Molitva kao susret.pdf
ISBN
8296368527714

OPIS

“Molitva je bitno dijalog.” Tako molitvu definira psiholog religije G. van der Leeuw. Molitva je razgovor čovjeka s Bogom. Ovaj pojam je sigurno važan i nuždan. Ali lako dovodi i do nesporazuma i poteškoća. Jer razgovor s Bogom izgleda posve drukčije od razgovora s prijateljem. Ja Boga ne slušam onako kako slušam prijatelja. I Bog mi ne daje tako jasna odgovora kakav očekujem od prijatelja. Mnogi svoju molitvu ne iskusuju kao dijalog, nego više kao monolog. I pitaju, ne govore li u prazan zid. Drugima je teško pronaći riječi da zapodjenu razgovor. Molitva je za njih naporna. I oni često prestaju jer ne znaju kako i što reći Bogu. Da bih bio pravedan prema problemima koje mnogi imaju s molitvom, želim u ovom malome sveščiću uvesti jedan drugi pojam koji mi se čini korisnijim: molitva kao susret.

Tomislava Ivančića! Tri godine nakon smrti poštovanog prof. dr.

Susret je događaj koji preobraćuje one koji se susreću. Iz susreta izlazim drugačiji nego što u njega ulazim. Molitva kao susret čovjeka s Bogom uvijek je dar Božje milosti nama, nikada naša zasluga.

POVEZANE KNJIGE