Jadranske legende – Gdje perun spava

Jadranske legende – Gdje perun spava - Ogurlić | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ogurlić
DIMENZIJA
11,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Jadranske legende – Gdje perun spava.pdf
ISBN
2109264393797

OPIS

Jadranske legende – Gdje perun spava Knjiga „Gdje Perun spava“ (Jadranske legende) literarni su zapisi slijedom istraživanja legendi, predaja, pripovijesti, povijesnih kontroverzi i manje poznatih činjenica vezanih uz jadransku obalu i otoke te na popularan način obrađuju legende istočnog dijela Jadrana od Savudrije do Boke kotorske. Legendama, predajama i pričama istočnoga, hrvatskog dijela Jadrana autor je u ovoj knjizi nastojao dati, koliko je moguće, utemeljen povijesni, zemljopisni, etnološki i socijalni okvir. Priče su ilustrirane nadahnutim, vedrim tonovima hrvatskog i riječkog likovnog barda Vjekoslava Voje Radoičića koji je radeći na knjizi uživao u svakom potezu pera. Neka i ova knjiga bude živo sjećanje na njegov doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti.

Tko je bio u velikoj dvorani Gripe mogao je čuti kako je, recimo, nastao toponim Babina guzica, zašto nema pakla na Paklinskim otocima (ali ima pakline) i koliko je boca prošeka dobio kipar Rendić za nacrt zvonika u ... legende i mitovi. Početna / Proizvodi označeni "legende i mitovi ...

2018/2019 dobilo je na poklon knjigu Gdje Perun spava (jadranske legende) u izdanju Naklade Val. Svi su ti učenici u školskoj 2018./2019.

POVEZANE KNJIGE