Mali mesar

Mali mesar - McCabe, Patrick | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
McCabe, Patrick
DIMENZIJA
4,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Mali mesar.pdf
ISBN
2241216294064

OPIS

Ispričan furiozno i bez patetike, premrežen uvrnutim crnim humorom, Mali mesar je turobna priča o nesvakidašnjem odrastanju tinejdžera Franciea Bradyja u ruralnoj Irskoj ranih šezdesetih.McCabe je u ovom romanu kreirao nezaboravne likove, a ponajprije baš Franciea Bradyja, u kojem su se na sasvim osobit način sudarili Huck Finn, Holden Caulfield i Hannibal Lecter. Višestruko nagrađivan Mali mesar je već stekao reputaciju kultnog romana; Patricka McCabea pak kritika drži dostojnim nastavljačem raskošne irske literarne tradicije.

Mesari usmrćuju (kolju ... Mesar prevarant na sudu se branio s izlikom da je ''eksperimentirao s vagom jer je pala na pod za vrijeme pljačke koju je imao u svojoj mesnici'', što je sud odbacio i dosudio mu kaznu od 1.800 funti i 200 sati društveno korisnog rada kako bi nadoknadio za sve vjerne kupce koje je varao. Pretraga posla Mesar. Novi poslovi prema upitu Mesar.

Konkurentna plata. Informacija o poslodavcima.

POVEZANE KNJIGE