Pravila privlačnosti

Pravila privlačnosti - Ellis, Bret Easton | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ellis, Bret Easton
DIMENZIJA
6,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravila privlačnosti.pdf
ISBN
4745327863214

OPIS

Roman Pravila privlačnosti Breta Eastona Ellisa – originalno objavljen 1987. godine jedno je od ključnih djela za shvaćanje potkulturne poetike osamdesetih.Istovremeno drukčije od svega što je Ellis i prije i kasnije napisao, Pravila privlačnosti su svojevrsna sinteza osamdesetih. Ellis je moralist tipičan za to vrijeme, koji svoju priču dešifrira kroz dvije ključne stavke tog desetljeća – pop kulturu i melankoniju. Njegova pak deskripcija navodne tjelesne i psihičke degradacije mlađe studentske populacije (hedonizam, narkotici, nihilizam, suicid, depresija) preživjela je svoje vrijeme i postala kulturnom šifrom za prepoznavanje jednog razdoblja.

Za razliku od njegovog prvog romana Manje od nule, pravila privlačnosti ima naglašenije satiričke i humorističke elemente, iako sam roman zadržava mračnu atmosferu prethodnika. Radnja je ispričana iz prvog lica, kroz perspektive nekolicine razmaženih i promiskuitetnih studenata koji pohađaju fikcionalni Camden ... Posle pročitanog intervjua jos više sam zavolela Elisa i Pravila privlačnosti! Artikli na akciji.

Njujorški odvjetnici Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) i Audrey Woods (Julianne Moore) specijalisti su za brakorazvodne parnice. Oboje su već vidjeli sve što u ljubavnoj vezi može poći krivo - pa koliko loše mogu onda biti njihove šanse? Pravila privlačnosti - Dogodovštine grupe studenata koji se bave razuzdanim zabavama, seksom i mutnim poslovima - Pogledajte video i opis za film Pravila privlačnosti (The Rules of Attraction) Pravila privlačnosti.

POVEZANE KNJIGE