Republikanci

Republikanci - Guilbert,Cecile | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Guilbert,Cecile
DIMENZIJA
7,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Republikanci.pdf
ISBN
7588854017759

OPIS

Republikanci Ona, “djevojka u crnom”, koja je umjesto političke odabrala spisateljsku karijeru; on, imućni muškarac naviknut samouvjereno koračati koridorima moći, na “ti” s političkom elitom, štoviše, njezin je dio. Susret bivših kolega sa studija nakon tridesetak godina i prilika za, često ironičnu, (auto)refleksiju – gdje smo i kako smo, i kao pojedinci i kao društvo. Večernja šetnja hladnim pariškim ulicama, razgovor u mondenim barovima o političkoj, medijskoj i kulturnoj “kremi”, uz diskretno propitivanje mogućnosti za romansu. Pisan suverenim, rafiniranim, bravuroznim stilom, ovaj roman Cécile Guilbert pruža nam ciničan, nesentimentalan, hladno realističan uvid u visoko pariško društvo, ali i sliku suvremene Francuske, države razdirane brojnim društvenim problemima. Unatoč tome, zaključak je – možda također ironičan? – da “treba ponovo početi vjerovati”, i u Francuze, i u snove. Cécile Guilbert (1963.) francuska je spisateljica. Objavila je knjige o Saint-Simonu, Guyu Debordu i Laurenceu Sternu, a objavljen joj je i roman Le Musée national u nakladničkoj kući Gallimard. Za knjigu Warhol Spirit (hrv. izdanje Sandorf, 2009.), 2008. je dobila prestižnu nagradu za najbolje publicističko djelo, Prix Médicis essai. Godine 2010. objavljuje Animaux & Cie. U jesen 2012. za Grasset je objavila roman Réanimation, a roman Republikanci početkom 2017. godine. Autorica je i niza eseja, od kojih je zadnji, Ecrits Stupéfiants, drogues & littérature de Homère à Will Self, objavila 2019. godine.

na predsjedničkim izborima, za Reuters je rekao da je bio jedan od domaćina videokonferencije s bivšim dužnosnicima zabrinutima Trumpovim upravljanjem ... Republikanci pak smatraju da se tim zakonom oduzimaju prava saveznim državama i omogućuju izborne prijevare. Demokrati žele povećati pristup biralištima putem ranog glasanja, dopisnim glasanjem i drugim mjerama koje su se proširile tijekom pandemije koronavirusa.

Reuters javlja i da je Leahy (80) hospitaliziran radi promatranja u utorak navečer jer se nije osjećao dobro, pozivajući se na ... Republikanci kojima je dosta bivšeg predsjednika nade polažu u sudske procese koji će tek uslijediti, poput onog za utjecanje na izbore Piše: Željko Trkanjec Objavljeno: 15. veljača 2021.

POVEZANE KNJIGE