Kad magle stanu

Kad magle stanu - Mlakić, Josip | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mlakić, Josip
DIMENZIJA
7,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Kad magle stanu.pdf
ISBN
4107429708570

OPIS

Kad magle stanu knjiga je koja pomalo sliči na film Lepa sela lepo gore, ali Mlakić za razliku od Dragojevića ne vodi računa o izvanliterarnom ili izvanživotnom kontekstu, o političkim idejama, naciji i razlozima koji su do rata doveli. Možda je upravo u toj rav-nodušnosti prema svemu što bi čitatelja moglo utješiti i što bi funkcioniralo kao socijal-no prihvatljiva prijevara, ono što u ovoj knjizi stvara najšokantniji efekt. Ne samo da u Mlakićevu ratu nitko nije u pravu nego pisac uopće ne razmišlja o tome da bi u ratu netko trebao biti u pravu. I po tome je njegova knjiga različita od većine ili svih ratnih knjiga ikad napisanih na našim jezicima.

MARC zapis - ID: 33646 ... Kad magle stanu i Živi i mrtvi pa sve do Ljudi koji su sadili drveće (2010) - zrači jedinstvena i snažna antiratna poruka: rat je najveće zlo koje se ljudima može dogoditi. U pojedincima on budi rušilačke, zvjerske nagone, dovodi ljude u rubne situacije, sije strah, tjeskobu i očaj, ponižava čovjeka i potire njegovo dostojanstvo ... Zbirka knjiga o Domovinskom ratu > Knjiga Knjiga > Josip Josip > Kad magle stanu KAD MAGLE STANU PROJEKT REALIZACIJE dugometražnog igranog filma (120 minuta, 35 mm), scenarist Josip Mlakić, redatelj Branko Ištvančić Projekt je dobio sredstva za razvoj scenarija na Fondu za kinematografiju BiH i u pripremi je za natječaj Ministarstva kulture RH Živi u Gornjem Vakufu te se bavi književnošću i pisanjem scenarija.

Nema na zalihi. Autor: Josip Mlakić : Godina izdanja: 2007: Na natječaju malog izdavača Faust Vrančić 2000.

POVEZANE KNJIGE