Lijeva ruka tame

Lijeva ruka tame - Le Guin, Ursula | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Le Guin, Ursula
DIMENZIJA
3,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Lijeva ruka tame.pdf
ISBN
3947609597703

OPIS

Ursula K. Le Guin (1929), zasigurno prva dama svjetske znanstveno-fantastične i fantastične književnosti. Diplomirala 1951. te magistrirala 1952, francusku renesansnu književnost. Premda je od samoga početka više naginjala epskoj fantastici, počinje 1962. objavljivati SF priče, jer se početkom šezdesetih godina, i po autoričinom priznanju, znanstvena fantastika više tražila, što je mladim autorima omogućilo eksperimentiranje i objavljivanje djela. U djelima Ursule Le Guin, znanstveni element bitno je reduciran na samo nekoliko žanrovskih artefakta, a težište je na antropologiji, mitologiji, ekologiji i vječitoj ljudskoj drami presadenoj u posve neobične okolnosti. Najvažnija djela su trilogija Zemljomorje romani koji spadaju u tzv. Hainski ciklus, a poveznica im je zamisao o jednoj humanoidnoj prarasi, Haincima, koji su u dalekoj budućnosti zasijali život na više svjetova (uključujući i Zemlju) u jednom području Galaktike. Lijeva ruka tame, takoder spada u Hainski ciklus, kao i njen roman Čovjek praznih ruku, kapitalno djelo svjetske znanstveno-fantastične i utopijske književnosti.

OSVRTI. KRATKI ZAPISI It seems that lately I take outfit photos after dark.

Ispripovijedana istovremeno izrazito profesionalno i subjektivno, knjiga funkcionira kao svojevrsna oda Milanovoj umjetnosti i stvaralaštvu. A Memory Called Empire, This Is How You Lose the Time War i The Expanse predvode pobjednički niz nagrade Hugo 2020. 01/08/2020 Ursula K.

POVEZANE KNJIGE