Ponoćno sivo

Ponoćno sivo - Mlakić, Josip | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mlakić, Josip
DIMENZIJA
10,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Ponoćno sivo.pdf
ISBN
1156895894871

OPIS

Gledan sa sigurne udaljenosti – bez obzira mjerimo li je kilometrima ili godinama – rat se doima kao bogato producirani pirotehnički spektakl. Josip Mlakić već godinama se trsi uvjeriti svoje čitatelje da ispred ili iza svake zaglušujuće detonacije i jezovitog bljeska stoji niskobudžetni kammerspiel, da svaki rat zapravo i nije ništa drugo doli zbroj tisuća vrlo komornih drama. Također, on vrlo dobro zna da konačnim polaganjem oružja i potpisivanjem iznuđenoga mira ni jedna vojna ne može prestati. Rat traje sve dok žive protagonisti i posljednjega kammerspiela, pa i dulje: dokle god živi uspomena na njih. Nakon nagrađivanog romana ”Živi i mrtvi”, V.B.Z. s ponosom predstavlja izbor iz Mlakićeva pripovjedačkog opusa.”Ponoćno sivo” može se čitati i kao neka vrsta osjetilnoga vodiča kroz iskustvo rata, knjiga koja će vam otkriti do jučer nezamislive boje, mirise, okuse i zvukove. Premda na prvi pogled sudržan, odmjeren, pa čak i distanciran pripovjedač, Mlakić raspolaže uistinu rijetkim darom da već nakon prvih nekoliko redaka zarobi čitatelja i uroni ga u svoj svijet gotovo opipljive tjeskobe. Varate se ako mislite da iz Mlakićeva kozmosa možete izaći nakon što sklopite korice ove knjige. Njegovi demoni dovijeka će ostati podstanarima i u vašemu duhu.

OpenSubtitles2018.v3. Mnogo hitnih slučajeva i ponoćnih porođaja.

Mirisno, zvukovno i okusno priče čitatelja vode kroz surovost i brutalnost osobnog doživljaja u ratu. Ponoćno sivo" "Most na kraju svijeta" kao Filip "Plavi voz" kao profesor fizičkog ; Televizijske uloge. General" kao komandir zasjede "Novine" kao Dinko Antunović (2016.-2018.) "Počivali u miru" kao Lega "Larin izbor" kao Janko Baljak "Najbolje godine" kao zaštitar Kratkometražni filmovi "Piknik" Jure Pavlovića, "Šetač" Filipa Mojzeša i "Ponoćno sivo" Branka Ištvančića, uvršteni su u konkurenciju Mediteranskog festivala kratkometražnog filma, koji će se održati od 5.

POVEZANE KNJIGE