Bio jednom kraj

Bio jednom kraj - Orlić, Aleksandra | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Orlić, Aleksandra
DIMENZIJA
11,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Bio jednom kraj.pdf
ISBN
8249116873366

OPIS

Romaneskni prvijenac Aleksandre Orlić najbolje opisuje sam njegov podnaslov – Devet priča o prekidima, rastancima i rečenicama zbog kojih smo odustajali. Zaista, ovih devet priča – a svaka predstavlja jedno poglavlje romana – donosi gotovo jednako toliko anatomija odnosa koji su duboko obilježili emocionalni, ali i onaj drugi, naizgled rutinski i svakidašnji život protagonistice. Priča, organizirana kao narativ odrastanja i sazrijevanja, prati junakinju Tamaru u različitim vrstama i fazama ljubavi s različitim muškarcima, ne ispuštajući nikada središnju nit koja se, poput prošivnog boda, kroza sve njih provlači – maratonsku (anti)vezu sulude dinamike s mondenim urbanim plejbojem Alexom. Kako to već s ovakvim pričama biva, one su duboko ukorijenjene u svoje mjesto i vrijeme, tako da Bio jednom kraj krije i jedan ništa manje važan sporedan lik: tranzicijski Zagreb devedesetih i nultih godina; njegov sjaj i blato, studentske sobe i klubove, izbjeglice, manijake, glumce i rock-heroje – svega pomalo. Kako to već bude u ljubavi.

Zapošljavao je 500 ljudi, otkupljivao proizvode na stotine OPG-ova. "Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi to mogao biti Branko.

Jednom prilikom okupio je lidere zemalja Baltika pa ih optužio za krizu na Balkanu, drugom prilikom žena mu obišla kamp za djecu izbjeglice u jakni s ogromnim natpisom „Mene stvarno nije briga", a trećom prilikom šef predizborne kampanje zamislio mu završnu press konferenciju u luksuznom hotelu Four Seasons u ... Knjiga: Bio jednom kraj, pisac: Aleksandra Orlić, Romani, Tuzla, 26 KM, Izdavač: VBZ, strana: 215, Latinica, Meki uvez, Hrvatski jezik, isbn: 978-953-304-407-1 ... Bio predsjednik Amerike. Jednom prilikom okupio je lidere zemalja Baltika pa ih optužio za krizu na Balkanu, drugom prilikom žena mu obišla kamp za djecu izbjeglice u jakni s ogromnim natpisom „Mene stvarno nije briga", a trećom prilikom šef predizborne kampanje zamislio mu završnu press konferenciju u luksuznom hotelu Four Seasons u ... Pulmolog Igor Barković tvrdi da mu pri odabiru profesije scenarij pandemije u kojoj trenutno svi živimo nije bio ni na kraj pameti.

POVEZANE KNJIGE