Bosna i Hercegovina – Budućnost nezavršenog rata

Bosna i Hercegovina – Budućnost nezavršenog rata - Jergović, Miljenko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović, Miljenko
DIMENZIJA
10,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Bosna i Hercegovina – Budućnost nezavršenog rata.pdf
ISBN
2192981312785

OPIS

Tragajući za rješenjima kvadrature kruga Bosne i Hercegovine, dvojica njezinih vodećih pisaca nude nov, ali ne manje prodoran i istančan uvid u uzroke tamošnje drame. Bosna i Hercegovina – budućnost nezavršenog rata podijeljena je u tri dijela. Prvi je tekst Sam u Bosni, u kojemu Miljenko Jergović djelo Ivana Lovrenovića smješta u kontekst kulture i politike proteklih dvadesetak godina u BiH. Slijedi dugi biografski intervju Jergovića s Lovrenovićem Kao Bosanac, nisam manje Hrvat, zato što nisam samo Hrvat. Kroz otvoren i prijateljski razgovor o Lovrenovićevu životnom iskustvu, dva pisca dojmljivo i živo, s mnogo detalja, predočuju kako su drame proteklih desetljeća opterećivale ljudsku intimu u Bosni i Hercegovini, ali i u Hrvatskoj. Intervju je plodna podloga trećem dijelu knjige i njenome težištu, Lovrenovićevoj Dvadesetjednoj tezi, u kojem autor pregnantno izlaže sukus svojih dosadašnjih analiza današnje Bosne i Hercegovine.

Samo ih je zamrznuo. 25 godina nakon završetka rata BiH je država koja ... Bosna i Hercegovina - 2014.

I pored tog napretka, proces pomirenja još uvijek nije okončan i mora biti nastavljen. Teme tolerancija i pomirenje su i trinaest godina po završetku rata u BiH sveprisutne. Ivan Lovrenović - Bosna i Hercegovina : budućnost nezavršenog rata Nakladnik: Novi liber Zagreb 2010.

POVEZANE KNJIGE