Na razmeđu civilizacija

Na razmeđu civilizacija - Dadić, Žarko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dadić, Žarko
DIMENZIJA
9,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Na razmeđu civilizacija.pdf
ISBN
2797946509342

OPIS

Knjiga prati razvoj prirodne filozofije i znanosti u tri civilizacije – bizantskoj, zapadnoeuropskoj i islamskoj, uz poseban osvrt na razvoj prirodne filozofije i znanosti u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Podrobno su opisani opći razvitak prirodne filozofije i znanosti početkom srednjeg vijeka te početci i razvoj u islamskim zemljama, te promjene pristupa znanosti i filozofiji tijekom 18. I 19. stoljeća. Autor je u knjizi predstavio i kritičku ocjenu sadržaja islamskih rukopisa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te zaključak da zbog pripadanja različitim civilizacijskim i znanstvenim pravcima razvoja, Srbi i Hrvati nikada nisu mogli postati narod sa zajedničkom baštinom. Na kraju knjige nalazi se pogovor, kazalo i bilješka o autoru.

Na brojnim forumima RH je dala svoju Nestanak brojnih civilizacija i dalje je misterij za znanstvenike. Istraživači godinama pokušavaju rekonstruirati što se točno dogodilo i zašto su neka društva potpuno nestala, naizgled bez razloga.

Daniel Bučan Jer se nalazi na razmeđu civilizacija. Previše su se dugo problemi na razmeđu civilizacija rješavali na necivilizirani način.

POVEZANE KNJIGE