Prehrana s manje ugljikohidrata

Prehrana s manje ugljikohidrata PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
8,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Prehrana s manje ugljikohidrata.pdf
ISBN
2102403964217

OPIS

Iako su ugljikohidrati važan dio naše prehrane, činjenica je da se danas oni konzumiraju više no ikada u ljudskoj povijesti, a upravo s njima se počinju povezivati različite zdravstvene tegobe. Istraživanja su dovela do zaključka o velikim prednostima i dobrobitima prehrane sa smanjenim udjelom ugljikohidrata. Kod zdravih osoba takva prehrana djeluje kao preventiva, dok bolesnima može pomoći u liječenju mnogih oboljenja.Naravno da ovo nije univerzalni priručnik koji će riješiti sve naše zdravstvene tegobe i prehrambene poteškoće, ali sigurno nam može pomoći promijeniti način razmišljanja kada je riječ o odabiru namirnica koje unosimo u organizam.Jer hrana zaista može biti lijek.

Video i postupak njihove izrade dostupni su u članku. Visoki kalorijski unos ugljikohidrata, odnosno više od 70 posto, povezan je s dodatnim prosječnim trajanjem života nakon 50. od 32 godine, dok je niski unos ugljikohidrata, odnosno manje od 40 posto kalorija, povezan s 29 dodatnih godina.

Također, zbog štetnog utjecaja masnoća na pojavu ateroskleroze, ali i njihove velike kalorijske vrijednosti, nastale su dijete s vrlo malim udjelom masti. Bez grickanja: Ako ste gladni, ne jedete dovoljno bjelančevina i mahunarki. Presudno je da 40 posto kalorija u doručku dolazi iz bjelančevina i da ne gladujete Dijetom sporih ugljikohidrata moguće je izgubiti pet kilograma masnog tkiva u 28 dana.

POVEZANE KNJIGE