Prirodni antibiotici – alternativa za zdravlje

Prirodni antibiotici – alternativa za zdravlje PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Prirodni antibiotici – alternativa za zdravlje.pdf
ISBN
6090066079263

OPIS

Antibiotici se koriste prečesto, ponekad sasvim neopravdano. Poput većine lijekova, i oni imaju neka neželjena djelovanja, a upravo njihovom prečestom i neadekvatnom upotrebom postaju zapravo nedjelotvorni. Uz malo truda, međutim, možemo promijeniti sve one loše životne navike koje nam nameće užurbani način života prepun stresa i tako bitno utjecati na poboljšanje stanja vlastitog imunološkog sustava. Tu nema čuda – ljekovito bilje i zdrave namirnice uvijek su pored nas, u prirodi. Sve što trebamo učiniti jest naučiti slušati svoje tijelo i prepoznavati njegove potrebe. Naravno, antibiotici su u nekim slučajevima nužni i nije nam namjera čitatelja posve odvratiti od njihovog korištenja. Ovaj priručnik bi, međutim, trebao biti poticaj za promjene navika i korištenje ljekovitih resursa iz prirode uz pomoć kojih možemo spriječiti razne zdravstvene tegobe i poboljšati svoje zdravstveno stanje.

godine otkriven penicilin, ljudi su u borbi protiv infekcija i bolesti koristili prirodne lekove, a njihovu efikasnost potvrdila je i nauka. Ali postoji alternativa - prirodni antibiotici, koji isto tako mogu pomoći kod infekcija, ali uz to nisu štetni za zdravlje. Na Vama je da odaberete koju vrstu antibiotika želite koristiti.

Ekstrakt semenke grejpa. Ekstrakt semenke grejpa, ili Citrofit, je prirodni antibiotik dobijen iz semenke grejpa. limun - bogat je vitaminom C koji je ključan za zdravlje organizma, a dvije limunade dnevno bit će dovoljne za poboljšanje imuniteta i povećanje koncentracije vitamina C u tijelu, eukaliptus - eterično ulje eukaliptusa djeluje na smanjenje viskoznosti sluznica dišnog sustava, a ima dokazano antimikrobno i antivirusno djelovanje. S druge strane, tu su prirodni antibiotici koji nemaju nuspojava, ne narušavaju imunitet niti zdravlje, a mogu imati vrlo snažno djelovanje.

POVEZANE KNJIGE