Ptice prirodnih staništa Hrvatske

Ptice prirodnih staništa Hrvatske - Dolenec, Zdravko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dolenec, Zdravko
DIMENZIJA
4,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Ptice prirodnih staništa Hrvatske.pdf
ISBN
1771997635632

OPIS

Ptice prirodnih staništa Hrvatske daje na jednome mjestu sve osnovne podatke o 50 vrsta ptica gnjezdarica prirodnih staništa koje bi trebao poznavati svaki ljubitelj prirode. Namijenjen je svim ljubiteljima ptičjeg svijeta i prirode općenito, a posebice učenicima. Danas, kad je ornitofauna ugrožena i u svijetu i u nas, važno je njezino poznavanje kako bismo je znali i mogli zaštititi i očuvati. Izvrsne fotografije i CD s glasanjem ptica uvelike će pridonijet njihovu prepoznavanju na vaše i zadovoljstvo autora – vodećeg hrvatskog ornitologa. U priručniku je opisano 50 vrsta ptica gnjezdarica među kojima 25 pripada pticama šuma, 15 pticama vodenih staništa, a 10 pticama travnjaka.

Rezultati pretrage. Prikaži sve Države EU utvrđuju i štite područja koja su posebno važna za divlje ptice.

Na području Parka nalazi se i najviši vrh Republike Hrvatske - Sinjal (1831 m). Predstavnik je Hrvatske u BirdLife International, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. "Bogatstvo i snaga prirode leži u njezinoj raznolikosti.

POVEZANE KNJIGE