Pustolovine Huckleberryja Fina

Pustolovine Huckleberryja Fina - Twain, Mark | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Twain, Mark
DIMENZIJA
12,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pustolovine Huckleberryja Fina.pdf
ISBN
9900793676890

OPIS

Radnja ovog pustolovnog romana odvija se na američkoj rijeci Mississippi i njezinim obalama u vrijeme dok su tim golemim riječnim tokom plovili parobrodi, u vrijeme djetinjstva samog autora. Glavni likovi su dječak Huck Finn i odbjegli rob, crnac Jim koji na splavi plove rijekom. Njihove pustolovine pripovijeda sam Huck i to vrlo živo, jednostavnim, govornim jezikom koji je majstorski preveden na hrvatski. Mark Twain jedno je od najvećih imena dječje i svjetske književnosti uopće. Rodio se 1835. u mjestu Florida, u američkoj državi Missouri. Kormilario je brodovima po Mississippiju, bavio se tiskarstvom, novinarstvom, ali je najvažniji njegov književni opus. Objavio je niz vrhunskih djela koja se čitaju na svim kontinentima i svim jezicima. To su: Pustolovine Toma Sawyera, Pustolovine Huckleberryja Finna, Kraljević i prosjak, Yankee na dvoru kralja Arthura…

Na putu se susreću s nizom zanimljivih likova, a Jim nauči Hucka zašto se treba riješiti rasističkih uvjerenja s kojima je odrastao... Pustolovine Huckleberryja Finna satirični je roman američkog književnika Marka Twaina, prvi puta u SAD-u izdan u veljači 1885. godine.

Huck Finn postao je jedan od najpoznatijih likova dječje književnosti i jedan od najomiljenijih nevaljalaca. Djelo je objavljeno 18 ... Pustolovine Huckleberryja Finna, Mark Twain.

POVEZANE KNJIGE