Pustolovine Huckleberryja Fina

Pustolovine Huckleberryja Fina - Twain, Mark | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Twain, Mark
DIMENZIJA
7,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Pustolovine Huckleberryja Fina.pdf
ISBN
6480744051528

OPIS

Radnja ovog pustolovnog romana odvija se na američkoj rijeci Mississippi i njezinim obalama u vrijeme dok su tim golemim riječnim tokom plovili parobrodi, u vrijeme djetinjstva samog autora. Glavni likovi su dječak Huck Finn i odbjegli rob, crnac Jim koji na splavi plove rijekom. Njihove pustolovine pripovijeda sam Huck i to vrlo živo, jednostavnim, govornim jezikom koji je majstorski preveden na hrvatski. Mark Twain jedno je od najvećih imena dječje i svjetske književnosti uopće. Rodio se 1835. u mjestu Florida, u američkoj državi Missouri. Kormilario je brodovima po Mississippiju, bavio se tiskarstvom, novinarstvom, ali je najvažniji njegov književni opus. Objavio je niz vrhunskih djela koja se čitaju na svim kontinentima i svim jezicima. To su: Pustolovine Toma Sawyera, Pustolovine Huckleberryja Finna, Kraljević i prosjak, Yankee na dvoru kralja Arthura…

Kemble ; 2 knjige , tvrd povez, format 17,5 x 24 cm , ilustrovano, latinica, 308 + 374 strane , posveta na predlistu , 64290389 PUSTOLOVINE TOMA SOJERA I HAKLBERI FINA Mark Tven This page was last edited on 20 January 2019, at 18:28. Files are available under licenses specified on their description page.

Na putu se susreću s nizom zanimljivih likova, a Jim nauči Hucka zašto se treba riješiti rasističkih uvjerenja s kojima je odrastao... Pustolovine Huckleberryja Finna satirični je roman američkog književnika Marka Twaina, prvi puta u SAD-u izdan u veljači 1885. godine.

POVEZANE KNJIGE