Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura

Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura - Ćurčić, Slobodan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ćurčić, Slobodan
DIMENZIJA
5,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura.pdf
ISBN
2147275487652

OPIS

Knjiga, danas već klasik u oblasti kojom se bavi, predstavlja koherentni pregled istorije i prati promene koje su se odigravale u ranohrišćanskoj i vizantijskoj arhitekturi, od Rima (uključujući i ranu crkvu Sv. Petra) i Milana, do severne Afrike, zatim od Carigrada do Grčke i Balkana, preko Egipta i Jerusalima, pa sve do sela i manastira u Siriji, Maloj Aziji, Jermeniji i Mesopotamiji. Za ovo četvrto izdanje, profesor Ričard Krauthajmer u saradnji sa kolegom profesorom Slobodanom Ćurčićem sa Prinston univerziteta, izvršio je temeljitu reviziju, a knjiga je osavremenjena uz pomoć oko 700 napomena, konceptovanih u vidu informacija većeg obima, kao i pomoću 400 ilustracija, čime je postignuta ravnoteža između ondašnjih istraživanja i podataka koje knjiga sadrži.

Knjiga Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura , danas već klasik u oblasti kojom se bavi, predstavlja koherentni pregled istorije i prati promene koje su se odigravale u i ranohrišćanskoj i vizantijskoj arhitekturi, od Rima (uključujući i ranu crkvu Sv. Petra) i Milana, do severne Afrike, zatim od Carigrada do Grčke i Balkana, preko Egipta ... Ranohriscanska i vizantijska arhitektura Detalji Autor Gradjevinska knjiga Datum kreiranja: 04 jul 2008 Ričard Krauthajmer i Slobodan Ćurčić .

Izdavač: Građevinska knjiga. Knjiga, danas već klasik u oblasti kojom se bavi, predstavlja koherentni pregled istorije i prati promene koje su se odigravale u ranohrišćanskoj i vizantijskoj arhitekturi, od Rima (uključujući i ranu crkvu Sv. Ranohrišćanska i vizantijska umetnost May 7, 2017 Violeta Ilić Gimnazija I godina Oslabljeno rimsko carstvo suočilo se s pretnjama na svojim granicama pa su u tim nemirnim vremenima mnogi potražili utehu u različitim novim verama. 548 stranica Tvrdi uvez.

POVEZANE KNJIGE