Što i kako jedemo

Što i kako jedemo - Kulier,Ignac dr.sc. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kulier,Ignac dr.sc.
DIMENZIJA
6,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Što i kako jedemo.pdf
ISBN
1160515261073

OPIS

Doktor Kulier, jedan od vodećih autoriteta u području prehrane, u ovoj knjizi prezentirana najvažnija gledišta znanosti i prakse vezane za složenu problematiku odnosa hrane, prehrane i zdravlja. Napisana je kako bi educirala ljude o tome što se događa s hranom oko nas i koliko ona može biti štetna ili korisna za naše zdravlje. U tom smislu u knjizi se kroz sedam poglavlja analiziraju ove teme: nepoznate ili manje poznate činjenice o hrani, rizik od kontaminirane hrane (ostaci pesticida, metala, antibiotika, aditiva…); karcinogene tvari u hrani; rizik od novih tehnologija (GMO, kloniranje…); rizik od krivotvorenja namirnica i stočne hrane; pretilost i mršavljenje; novi izvori hrane (alge, plankton, simulirana hrana…). Pisana na popularan način, ova stručna i poučna knjiga se preporučuje stručnjacima ali i laicima, a može biti korisna za proizvođače i prerađivače hrane.

Govori o rizicima kontaminacije namirnica od karcinogenih tvari, o ... Danas nam je sve lako dostupno i izvedivo što se tiče pripravljanja hrane. No, više ne jedemo zato što osjećamo fiziološku glad, nego jedemo očima.

U projekt su uključeni svi učenici, učitelji i djelatnici naše škole. Veliku pomoć pružaju nam i naši vrtićanci, njihovi roditelji i tete.

POVEZANE KNJIGE