Ubila sam Šeherezadu

Ubila sam Šeherezadu - Haddad, Joumama | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Haddad, Joumama
DIMENZIJA
8,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Ubila sam Šeherezadu.pdf
ISBN
6952902083920

OPIS

Ispovijest bijesne Arapkinje Joumana Haddad je ljuta. S pravom nalazi uvriježenu zapadnu predodžbu o arapskoj ženi redukcionističkom i nimalo laskavom, no i sliku projiciranu od strane mnogih bliskoistočnih žena uvelike ponižavajućom. Haddad, suvremena libanonska pjesnikinja, novinarka i urednica prvog arapskog časopisa koji eksplicitno tematizira tijelo, hrabro izjavljuje: »Biti Arapom danas podrazumijeva bivanje licemjerom. Neprekidno i opsesivno razmišljamo o seksu, no ne usuđujemo se o njemu razgovarati.« U ovoj knjizi jedna Žena s velikim Ž izaziva dominantne stereotipe o arapskom ženstvu te u procesu dekonstruira mit o Šeherezadi, heroini 1001. noći, kao njegovom tradicionalnom i adekvatnom simbolu. Vatreno i iskreno, ovo je provokativno istraživanje i mapiranje ženskog pitanja u arapskom svijetu danas informativan i važan prilog borbi za žensku i ljudsku emancipaciju. Preveo: Borivoj Radaković

S pravom nalazi uvriježenu zapadnu predodžbu o arapskoj ženi redukcionističkom i nimalo laskavom, no i sliku projiciranu od strane mnogih blis... U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, čitateljima darujemo 3 primjerka knjige Joumane Haddad - 'Ubila sam Šeherezadu' Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu. U subjektu navedite: MDAR2 a u tekstu: vaše ime i adresa vaš razlog.

Kako da kupim? Opis ... Joumana Haddad: Ubila sam Šeherezadu. Podnaslov ove knjige je 'Ispovijest ljutite Arapkinje'.

POVEZANE KNJIGE