Male priče o velikim slovima

Male priče o velikim slovima - Balog, Zvonimir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Balog, Zvonimir
DIMENZIJA
8,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Male priče o velikim slovima.pdf
ISBN
8177821536618

OPIS

“Male priče o velikim slovima” dio je uobičajene lektire za one najmlađe koji tek upoznaju slova i moraju ih naučiti kako ona slijede po redu. Odmah iz podnaslova koji nosi naziv ” Moja prva abeceda” možemo zaključiti da se radi o abecednoj slikovnici. Knjiga je napisana kroz pjesme i to njih 30, a svaka nam daje uvid o velikim slovima. Pjesme su kratke i šaljiva, a svaka pojedina nam govori o jednom slovu. Balog nam na zanimljiv način daje prijedlog kako možemo zapamtiti svako pojedino slovo. Uz sve to on nudi i objašnjenje za svako slovo na pristupačan i zanimljiv način. U pjesmama autor opisuje kako je slovo nastalo te predmet na koji ono podsjeća. Uz to, u nizu se nalaze i riječi na koje to slovo može djecu podsjetiti. Slova je uspoređivao s nekim poznatim predmetima kao što su češalj, jabuka ili perec. Sve to kako bi djeci olakšao prelazak na pismeno razumijevanja svijeta. Balog obično govori o izgledu slova i povezuje ga s nečim što je mališanima otprije poznato. Tako on neka slova povezuje s dijelovima tijela. Slovo “A” ima raširene noge te je na trbuhu prekrižilo ruke. Autor smatra da ga na taj način možemo prepoznati bez imalo muke. U pojedinim pjesmama, slova su u riječima istaknuta velikim tiskanim slovom kako bi bila što bolje uočljiva te kako bi ih djeca mogla što lakše zapamtiti. Pjesme su napisane tako da u svakoj pjesmi postoji mnogo riječi u kojima se nalazi slovo koje se trenutno uči. Sve to izgleda zabavno i pisac tako potiče djecu da i ona sama sudjeluju na zabavan način u veseloj igri u kojoj će naučiti slova, glasove i riječi. Djeci je zabavno to što slova dobivaju osobine ljudi te ona mogu sve. Rime su jasne i sažete, zabavne i živahne. Pjesničke slike su jednostavne, ali učinkovite. > Saznali smo da svako slovo u abecedi ima svoje mjesto stanovanja. Pisac njihovo mjesto stanovanja naziva kućicama. Isto tako navodi da slova ne mogu mijenjati svoje kućice i da ona uvijek moraju biti tamo di se i sada nalaze. Kaže da kada bi slovo promijenilo mjesto stanovanja, u abecedi bi nastala zbrka i nitko više ne bi znao gdje se koje slovo nalazi.

Zvonimir Balog u Malim pričama o velikim slovima na djeci zanimljiv način nudi najjednostavniji način za upamtiti sva slova redom po ... Male priče o velikim slovima Analiza lektire / Zvonimir Balog "Male priče o velikim slovima" dio je uobičajene lektire za one najmlađe koji tek upoznaju slova i moraju ih naučiti kako ona slijede po redu. Odmah iz podnaslova koji nosi naziv " Moja prva abeceda" možemo zaključiti … [više] Male priče o velikim slovima Tekstualna građa, tiskana .

Odmah iz podnaslova koji nosi naziv " Moja prva abeceda" možemo zaključiti … [više] Male priče o velikim slovima Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE