Pjesma Leda i vatre 3: Oluja mačeva

Pjesma Leda i vatre 3: Oluja mačeva - Martin, George R.R. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Martin, George R.R.
DIMENZIJA
3,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Pjesma Leda i vatre 3: Oluja mačeva.pdf
ISBN
6080189629051

OPIS

Komplet od 2 sveska (1. Čelik i snijeg – 636 str.; 2. Krv i zlato – 608 str.) Rat i dalje bjesni u Sedam Kraljevina. Robb Stark traži osvetu i okreće leđa mudrim majčinim savjetima. Tyrion Lannister nastoji održati autoritet i čast, no na svakom ga koraku potkopavaju rođena sestra i otac. Sansa Stark pokušava naći izlaz iz zatočeništva u Kraljevu Grudobranu, a njezina sestra Arya probija se nepreglednom divljinom. Na Zidu postaje sve opasnije. Jonu Snowu i njegovim ljudima prijete vojska divljaka i natprirodna, strahotna stvorenja. Daleko preko Uskog mora, četrnaestogodišnja Daenerys U-Oluji-Rođena vatrom svojih zmajeva satire robovlasničke gradove i sigurno napreduje prema Željeznom prijestolju. Scene bitki zapanjujuće su stvarne, likovi su pomno profilirani,no ono što nas nezaustavljivo privlači ovoj priči tragedija je Starkovih. S druge strane, i više je no intrigantna kuća Lannister, njihova opakost i podlost izbija iz svake njihove riječ, a svaka njihova topla riječ zapravo znači prijevaru i žeđ za moći. Martin je na sebe preuzeo zadatak učiniti fantasy što realističnijim. I u tome zbilja uspijeva. Naivna romantičnost svojstvena fantasyju potpuno je iščeznula iz ove priče. Poštenja nema, pogotovo ga nema u svijetu Zapadnih Zemalja, u kojima odanost ne traje dulje od treptaja, prava ljubav postoji samo u pjesmama, a pogibaju pogrešni ljudi. Međutim, svaki je redak Martinova serijala protkan nadom pa i dalje čitamo iščekujući pravdu. O knjigama: “Uzbudljiv nastavak serijala čija briljantnost i dalje opčinjuje.” Patriot News “Uvijek očekujem najbolje od Georgea R. R. Martina, a on uvijek ispuni očekivanja.” Robert Jordan “U Sedam Kraljevina prevratima nikad kraja. Miru prijete vladajuća kuća Lannister i Robb Stark, divljaci s onu stranu Zida, ali i Daenerys U-Oluji-Rođena i njezini zmajevi. Besprijekorno ispripovijedana priča, uvjerljivi likovi i magija što buja jamstva su ovoga uzbudljivog nastavka serijala Pjesma Leda i Vatre kojem čitatelji ne mogu odoljeti.” Kirkus Review Serijal sadrži sljedeće knjige: PJESMA LEDA I VATRE 1 – IGRA PRIJESTOLJA PJESMA LEDA I VATRE 2 – SRAZ KRALJEVA PJESMA LEDA I VATRE 3 – OLUJA MAČEVA – ( svezak 1. i 2.) PJESMA LEDA I VATRE 4 – GOZBA VRANA PJESMA LEDA I VATRE 5 – PLES SA ZMAJEVIMA – ( svezak 1. i 2.)

3) ... OLUJA MAČEVA - Knjiga treća ciklusa Pjesme Leda i Vatre. Antikvarijat.

Prema mom iskustvu s gledanjem serije, ovo je doista najbrutalniji nastavak dosad. PJESMA LEDA I VATRE 3 - OLUJA MAČEVA - ( svezak 1. i 2.) PJESMA LEDA I VATRE 4 - GOZBA VRANA PJESMA LEDA I VATRE 5 - PLES SA ZMAJEVIMA - ( svezak 1.

POVEZANE KNJIGE