Ilijada i odiseja

Ilijada i odiseja - Homer | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Homer
DIMENZIJA
9,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Ilijada i odiseja.pdf
ISBN
1090885435587

OPIS

Ono što ovaj izbor iz Ilijade i Odiseje čini posebnim jest mogućnost praćenja radnje epova u kontinuitetu. Izbor iz izvornih Homerovih stihova nije umjetno iščupan iz cjeline djela, već je uza nj objavljen sažetak u prozi onih stihova koji nisu objavljeni u izvorniku. Knjiga je opremljena dodatcima: tumačem nepoznatih riječi, imena i pojmova, popisom bogova koji se spominju u djelu te ilustrativnim materijalom.

Krista) a drugi da je živio 100 ili čak 400 godina poslije. Kompozicija Odiseje prepletenija je od one u Ilijadi, što je utvrdio još Aristotel, koju u Poetici 1459b kaže: "Svaka mu je (Homeru) naime od pesama sastavljena: Ilijada jednostavna i puna trpnje, a Odiseja prepletena i mirna". Sve su epizode u službi osnovna motiva, a jedinstvo je izraženo u strastvenoj želji junaka da se vrati domovini i svojoj porodici. Prepričana lektira: Odiseja - Homer.

U Ilijadi i Odiseji najpotpunije je izražena grčka mitologija, koja je bila neiscrpno vrelo za grčku umjetnost.[/raw] Odiseja Homer Tema: Život i pustolovine Odiseja. Odiseja Homer Ideja: Ono što ovaj izbor iz Ilijade i Odiseje čini posebnim jest mogućnost praćenja radnje epova u kontinuitetu.

POVEZANE KNJIGE