Kratki rezovi

Kratki rezovi - Carver, Raymond | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Carver, Raymond
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Kratki rezovi.pdf
ISBN
8607932007998

OPIS

Raymond Carver je pisac lokalnih, jasno naznačenih ambijenata, malih i čmernih gradova do kojih nikada nećemo stići, ali nam se ipak čine nekako poznatim. Možda ih znamo iz filmova, a možda smo ih nekako doživjeli, iako u njima nismo bili. Ta jasna ambijentiranost, to potpuno svođenje ljudske tragedije na jedno određeno mjesto koje nikako ne može biti neko drugo, na jednu ulicu, jedan bar i jedan iznajmljeni proleterski stan, važan je element Carverove pripovjedačke magije. A možda i nekakva pouka piscima za koje se govori da je na njih utjecalo čitanje njegovih priča. U doba kada je Robert Altman snimio “Kratke rezove”, Carver je bio na vrhuncima svoje planetarne popularnosti, a u nas je rat došao svome kraju. U tom ratu je, većinom, sudjelovala i ginula generacija rođena između 1960. i 1970. Među mrtvim vojnicima bilo je onih koji su voljeli Raymonda Carvera. Poznavao sam jednog. Poginuo je u rovu kod ulaza u grad. Film se jako svidio onima koji Carvera nisu prethodno čitali. Postao je važan i nekim starijim, i nekim mlađim generacijama. Izvornim karverovcima, onima koji su pisca čitali od vremena prvotiska u Quorumu, film “Kratki rezovi” bio je nešto drugo. Možda čak i razočarenje. Osobno sam zavolio Altmanovo čitanje i gledanje ovih priča… Miljenko Jergović

godini. Knjiga sadrži osamdesetak filmskih kritika, koje su podijeljene u osam cjelina: Nekoliko filmskih biografija, Pogled ... 03.10.2019.

godini.. Knjiga sadrži osamdesetak filmskih kritika te je podijeljena u osam cjelina: Nekoliko filmskih biografija, Pogled u ... Kratki rezovi Ova zbirka pripovijedaka posljednje je Carverovo djelo, a sadrži dvanaest kratkih priča neobično visokog umjetničkog dometa.

POVEZANE KNJIGE