Kratki rezovi

Kratki rezovi - Carver, Raymond | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Carver, Raymond
DIMENZIJA
12,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Kratki rezovi.pdf
ISBN
2425770490335

OPIS

Raymond Carver je pisac lokalnih, jasno naznačenih ambijenata, malih i čmernih gradova do kojih nikada nećemo stići, ali nam se ipak čine nekako poznatim. Možda ih znamo iz filmova, a možda smo ih nekako doživjeli, iako u njima nismo bili. Ta jasna ambijentiranost, to potpuno svođenje ljudske tragedije na jedno određeno mjesto koje nikako ne može biti neko drugo, na jednu ulicu, jedan bar i jedan iznajmljeni proleterski stan, važan je element Carverove pripovjedačke magije. A možda i nekakva pouka piscima za koje se govori da je na njih utjecalo čitanje njegovih priča. U doba kada je Robert Altman snimio “Kratke rezove”, Carver je bio na vrhuncima svoje planetarne popularnosti, a u nas je rat došao svome kraju. U tom ratu je, većinom, sudjelovala i ginula generacija rođena između 1960. i 1970. Među mrtvim vojnicima bilo je onih koji su voljeli Raymonda Carvera. Poznavao sam jednog. Poginuo je u rovu kod ulaza u grad. Film se jako svidio onima koji Carvera nisu prethodno čitali. Postao je važan i nekim starijim, i nekim mlađim generacijama. Izvornim karverovcima, onima koji su pisca čitali od vremena prvotiska u Quorumu, film “Kratki rezovi” bio je nešto drugo. Možda čak i razočarenje. Osobno sam zavolio Altmanovo čitanje i gledanje ovih priča… Miljenko Jergović

MultiPlusCard bodovi 65. Uobičajeni rok dostave ovog proizvoda je 10 radnih dana.

Godina izdanja: 2008: Autor: Jasno je tek da će umjesto standardnih oko 1.500 stranica, knjiga koju bi se prigodno moglo nazvati Rat i mir - kratki rezovi imati oko 1.000 stranica. Tihomir Ponoš Udruga za promicanje kultura Kulturtreger je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. Kratki rezovi Lađarske: Fire Walk With Me.

POVEZANE KNJIGE