Najljepše jadranske plovidbe – nautički peljar

Najljepše jadranske plovidbe – nautički peljar - Tralić, Darko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tralić, Darko
DIMENZIJA
8,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Najljepše jadranske plovidbe – nautički peljar.pdf
ISBN
9964168874199

OPIS

Sanjate li o sedam dana slobode u morskom beskraju? Želite li otpustiti sve konope što vas vežu za zamornu svakodnevicu i zaploviti ka novim obzorima? Ako je tako, ova će vam knjiga pomoći da odbacite sve dvojbe i podignete sidro. Upoznavši gotovo sve kutke Jadrana, ali i ponešto od drugih mora, autor ovom knjigom svjedoči o tome da doista nema na svijetu plavih prostranstava urešenih tolikim ljepotama i raznolikostima kakve odlikuju hrvatski Jadran. Stoga vas poziva da zaplovite nekom od 25 ovdje opisanih sedmodnevnih ruta koje započinju i završavaju u nekoj od hrvatskih marina. Uz 210 karata i planova i više stotina fotografija, vodi vas najljepšim krajolicima Jadrana, a na vama je da odaberete neku od zaokruženih ruta i da se prepustite stranicama ove knjige. Od najveće će vrijednosti knjiga biti svima koji se povremeno (ili možda prvi put) odlučuju za najam broda, a prigrlit će je i iskusni vlasnici jedrilica i motornjaka. Plovidbe koje vam ovdje predlažemo otkrit će vam najatraktivnije akvatorije hrvatskoga Jadrana, najljepše uvale, marine, gradove i otoke. Uputit će vas i prema udaljenijim ciljevima, Veneciji i Jonskom moru. A nakon što u brazdi za krmom ostavite mnoge milje, krenut ćete zacijelo i nekim novim, svojim rutama, da bi se potom iznova vraćali i onima iz knjige jer neiscrpne su zanimljivosti koje se u njima kriju.

Stručna ovlaštena osoba koja savjetuje zapovjednika broda pri uplovljavanju u luku i isplovljavanju iz nje, pri plovidbi kroz tjesnace, pogibeljna područja i sl.; naziva se i pilotom. Ima zvanje kapetana duge plovidbe i položen ispit za obavljanje peljarske službe, a detaljno poznaje navigacijske prilike područja na kojem peljari (dubine mora, vjetrove, struje i dr.). Peljar je, uz pomorsku kartu, osnovno navigacijsko pomagalo kojim se pomorac odnosno navigator služi u pripremi plovidbe i za vrijeme plovidbe.

... Atlas istočne jadranske obale, otoka i zaleđa.

POVEZANE KNJIGE