Najzdravije namirnice svijeta – II. dopunjeno izdanje

Najzdravije namirnice svijeta – II. dopunjeno izdanje - Mateljan, George | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mateljan, George
DIMENZIJA
9,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Najzdravije namirnice svijeta – II. dopunjeno izdanje.pdf
ISBN
6382395056062

OPIS

Jedinstveni i sveobuhvatni priručnik NAJZDRAVIJE NAMIRNICE SVIJETA stručnjaci su proglasili knjigom stoljeća. Nastala je na temelju 30-godišnjeg istraživanja autora Georgea Mateljana i tima znanstvenika s najuglednijih sveučilišta, koji su proučavali namirnice iz više od 80 zemalja svijeta i otkrili kako one utječu na bolje zdravlje i dugovječnost. Na temelju njihovih otkrića načinjena je ova sjajna knjiga koja vam otkriva sve prednosti 100 najzdravijih namirnica, od kojih veliku većinu možete naći u obližnjoj trgovini. Ovdje ćete doznati i 800 novih jednostavnih i brzih recepata koji čuvaju hranjive tvari u namirnicama, plan prehrane koji pomaže u mršavljenu i poboljšanju zdravlja te još mnogo toga. Knjiga je prvi put objavljena 2007. godine, a 2008. je tiskana na hrvatskom jeziku. Iste godine dobila je nagradu Josip Juraj Strossmayer za najuspješnije znanstveno djelo i izdavački pothvat na hrvatskom jeziku, koju dodjeljuje HAZU. Ovo novo prošireno, dopunjeno i ažurirano izdanje otkriva i najnovije spoznaje o zdravoj prehrani. O autoru: George Mateljan svjetski je poznati autor i rođeni Splićanin. U potrazi za najzdravijim namirnicama obišao je cijeli svijet, od Italije i Francuske, preko Turske, Indije, Kine i Japana pa sve do Aljaske, Kariba i Meksika. Naputovanjima je otkrio čudesne namirnice te recepte za raznovrsna jela kojima možete obogatiti svoju prehranu i osjećati se odlično. George je osnivač i bivši vlasnik vodeće kompanije zdrave hrane u SAD-u. Nakon 30 godina uspješnog poslovanja, prodao je kompaniju i preselio se na Havaje, gdje je osnovao zakladu koja financira nezavisna znanstvena istraživanja o utjecaju hrane na ljudsko zdravlje, a posljedica njezina rada je i ova fantastična knjiga puna korisnih informacija!

O knjizi će govoriti glavni urednik Željko Petrović, direktor Centra izvrsnosti „George Mateljan" u Splitu, stručna suradnica magistrica prehrambenog inženjerstva Iva Marasović te magistrica nutricionizma Nina ... Jedinstveni i sveobuhvatni priručnik NAJZDRAVIJE NAMIRNICE SVIJETA stručnjaci su proglasili knjigom stoljeća. Nastala je na temelju 30-godišnjeg istraživanja autora Georgea Mateljana i tima znanstvenika s najuglednijih sveučilišta, koji su proučavali namirnice iz više od 80 zemalja svijeta i otkrili kako one utječu na bolje zdravlje i dugovječnost. "Najzdravije namirnice svijeta", Georgea Mateljana, priručnik je enciklopedijskih razmjera koji nudi čitateljima znanstveno utemeljene odgovore o najzdravijem načinu prehrane kojim ćete značajno utjecati na svoje zdravlje. Udruga bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu (AMACTFS) i Udruga Zdravi grad iz Splita organiziraju predstavljanje knjige Georga Mateljana "NAJZDRAVIJE NAMIRNICE SVIJETA" drugo dopunjeno izdanje.

ožujka 2019. u 18 sati u Središnjoj knjižnici. Drugo, dopunjeno izdanje knjige Najzdravije namirnice svijeta autora Georgea Mateljana bit će predstavljeno u četvrtak, 28.

POVEZANE KNJIGE